Пловдивски огнеборци спасиха възрастна жена, висяла през парапета на жилището

...
Пловдивски огнеборци спасиха възрастна жена, висяла през парапета на жилището
Коментари Харесай

Огнеборци спасиха в Пловдив жена, висяла през парапет

Пловдивски огнеборци избавиха стара жена, висяла през парапета на жилището си, разбра   Plovdiv24.bg . Сцената на случая се е разиграла като от филмите в Холивуд. Ето както тъкмо се е случило:

По тревожните крясъци на своите ученици от учебно заведение " Петър Берон ", госпожа Цветкова усетила, че пред очите на децата се разиграва ужасяваща драма. Възрастна жена се била хванала с последни сили за парапета на терасата си.

Жилището, което се намира на 4 етаж на улица " Милин Камък ", дамата населява сама. Грижи за нея поставя щерка ѝ, която живее в различен квартал на града.

78-годишната жена страда от сериозна форма на деменция и даже не е схванала, по какъв начин се е озовала в безпомощната обстановка.

След потърсена помощ на тел 112, към адреса мълниеносно потегля пожарен автомобил на Първа работа. Огнеборците работят мигновено-режат вратата с моторен флекс и дамата усеща най-искрената и избавителна прегръдка от тях в живота си!

Героите на деня са: Командир на екипа - шеф промяна - Иван Митев и пожарникарите: Димитър Ямалиев, Емил Аргиров, Ангел Даскалов и Иван Рангелов.

Безценна е и помощта на медицинския екип от ЦСМП Пловдив - лекар Каню Канев и парамедик Стефка Аджемян, както и на чиновниците от полицейския патрул на Второ РУ-Янков и Димов.

Огнеборците молят към водачите на МПС, когато паркират по улиците на града да плануват място за прекосяване на коли със специфичен режим на придвижване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР