Пловдивски композитор оставя все по-трайна следа в Холивуд. Тихомир Христозов

...
Пловдивски композитор оставя все по-трайна следа в Холивуд. Тихомир Христозов
Коментари Харесай

Тихомир Христозов: Създадох музиката за новия филм Годзила

Пловдивски композитор оставя все по-трайна диря в Холивуд. Тихомир Христозов сътвори музиката за филмовия откъс на новия хитов филм „ Годзила “. Участвал е и в други световноизвестни планове от огромния екран като "Красавицата и звярът " и "Жената знамение “. Негови композиции са желани и от телевизионни канали като Дискавъри, Военновъздушни сили, МТВ и Гео.

Едва ли сте подозирали, че музиката и звуковите резултати към филмовия откъс на хитовия филм “Годзила “ са дело на българин. Това е 31-годишният Тихомир Христозов.

"За "Годзила " аз даже не чаках. Направих тези звуци за една компания в Англия. И редакторите, които са правили филмовия откъс, те просто са харесали моите неща и са споделили окей. Това е, което желаеме и са ги взели за първия формален филмов откъс на "Годзила ", сподели Христозов пред камерата на "Събуди се " по Нова ТВ.

Роден в Харманли, само че от 20 години живее и твори в Пловдив. Именно любовта му към музиката го води в града под тепетата, където приключва музикално учебно заведение, а по-късно и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Първият инструмент, на който Тихомир се учи да свири, е гайда.

Тихомир споделя, че е самообразован композитор. Въпреки че е квалифициран преподавател по музика, в никакъв случай не е учил комбинация и звуков дизайн. Първите си крачки в киноиндустрията прави преди 8 години, когато е поканен да работи за индийския кино колос “Боливуд “. Първият филм, по който българинът работи, е „ Обещание “. Късометражната лента се завърта в кината по целия свят.

"То е една доста тежка драма за един човек, който живее в спомените за неговата жена. Тя е умряла. Там общо взето трябваше цялата музика да бъде супер депресивна. И ме улучиха тъкмо в едно такова положение. Раздели всякакви, имах тогава една другарка, просто завършиха нещата. Може би, когато си по-чувствителен, твориш по-лесно, когато нещо те е наранило също ", съобщи Тихомир.

Българският композитор съумява да пробие с филмовата си музика и в Холивуд. За да сътвори музиката към един филм, споделя, че от време на време се постанова да го гледа десетки пъти. Чете сюжета и сюжета. Композирането на звуците му лишава към два-три дни. Често прекарва по цели нощи в студиото си, тъй като самичък свири на виртуалните принадлежности.

Когато успее да се отдели от музиката, рисува. Това е другата му пристрастеност.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР