Пловдивската полиция разкри тежко умишлено престъпление против кредитната система, свързвано

...
Пловдивската полиция разкри тежко умишлено престъпление против кредитната система, свързвано
Коментари Харесай

Трио тарикати изтегли 100 бона от сметката на половдивски бизнесмен

Пловдивската полиция разкри тежко съзнателно закононарушение срещу кредитната система, свързвано с източване на над 100 хиляди лв. от банкова сметка на пловдивски предприемач. Трима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в схемата, като двама от тях са от Шумен, а за третия, който се счита за уредник, е от Варна.

„ В рамките на два дни, от момента на осъществяване на действието на 26 октомври, се доближи до причинителите на престъплението- поданици на Варна и Шумен. Те са арестувани, като на трима души са повдигнати обвинявания. Взети са им и ограничения за неотклонение. При претърсвания са конфискувани част от парите ”, разгласи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Управителят на комерсиално сдружение от Пловдив е подал сигнал до икономическа от на 26 октомври, че без негово познание от банковата сметка на сдружението са осъществени четири превода- един към Германия, два към физическо и юридическо лице в Шумен, и един превод към персонална сметка. Източването е станало е посредством навлизане в неговото интернет банкиране от айпи адрес в чужбина.

За уредника на закононарушението от прокуратурата са внесли искане в Окръжен съд за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража ”. Другите двама са пуснати на независимост под парична гаранция от 5 хиляди лв.. И тримата обвинени са на междинна възраст, единият е осъждан за закононарушение преди двадесетина година.

Извършени са 10 претърсвания и изземвания в Шумен, Варна и Обзор, заяви наблюдаващият прокурор Владимир Вълев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР