Пловдивската организация на Движение Да, България настоя кметът на града

...
Пловдивската организация на Движение Да, България настоя кметът на града
Коментари Харесай

От "Да, България" искат кметът на Пловдив да обясни как изразходва парите за културна инфраструктура

Пловдивската организация на " Движение Да, България " настоя кметът на града Иван Тотев да даде обществен доклад за това по какъв начин се изразходват средствата за културна инфраструктура, предоставени от българското държавно управление за реализирането на плана Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година От политическата групировка приканиха общината да стартира да предприеме незабавни дейности по реализирането на събитието, защото съгласно тях все още има " грандиозно закъснение ".

От " Да, България " напомнят, че европейска столица на културата е най-голямото културно събитие в новата история на страната, " което показва освен града-домакин, само че и цяла България ". Те настояват, че " бездействието на общинската администрация към този момент слага под сериозна опасност пълноценното осъществяване на събитието ".

От партията показват 4 заложени плана, чиято реализация се бави съществено. Първият е за модерна мобилна зала за просвета, която е трябвало да бъде приключена до края на 2016 година, а тя даже не е била стартирана, като даже няма план за нея. Кино " Космос " също се оказва проблематично, защото към момента не му е осъществен обещаният ремонт за 1 млн. лева

Активистите на " Да, България " упорстват да схванат каква ще е ориста на Тютюневите хранилища в града. Те питат и какво става с реконструкцията на площад " Централен ".

" Пловдив не е в положение да посрещне нито една огромна интернационална галерия през 2019 година заради това, че в града не съществуват пространства, които да дават отговор на интернационалните стандарти ", пишат в позицията си от " Да, България ", като акцентират, че ще предизвикват основаването на самостоятелен публичен орган, който да следи за осъществяването на плана и да осведоми обществеността.

От партията взеха отношение и по решението на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) да наложи запори върху имущество и сметки на съиздателя на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев. Те стачкуваха против дейностите на органа, като декларират, че " режимът на Пеевски- Борисов- Цацаров трансформира КОНПИ в инструмент за принуда против свободата на медиите и словото ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР