Пловдивската атлетка Пламен Миткова спечели приза Любимец на феновете на

...
Пловдивската атлетка Пламен Миткова спечели приза Любимец на феновете на
Коментари Харесай

Пламена Миткова любимец на феновете, Мирела Демирева атлет номер 1 на България

Пловдивската атлетка Пламен Миткова завоюва наградата " Любимец на почитателите " на списание " Атлетика ".

Миткова завоюва с 811 вота пред Лъчезар Вълчев с 712 гласа и Божидар Съръбоюков с 521 гласа.

17-годишната атлетика от „ Локомотив “ – Пловдив направи извънреден сезон с отлични резултати в хоризонталните скокове, записва победи в спринта, взе две балкански трофеи, шесто място на европейско състезание и национални върхове на многобой и трудности.

Още през зимата възпитаничката на Ивайло Русенов подсказа, че е в отлична форма с персонален връх на скок дължина – 6.21 и стана вицешампионка на балканския шампионат за юноши и девойки под 20 година в зала. Пламена поправя два национални върха в зала на петобой (3381 т.) и 60 м с трудности за девойки под 18 години (8.75).

През лятото доближи до шесто място на скок дължина на еврошампионата за девойки под 20 години и взе бронзов орден за тази възраст на балканския шампионат. На намерено Миткова скочи 6.36 с вятър над допустимото и 6.16 легални за персонален връх условия.

В нейната възрастова група беше безапелационна на балканския шампионат и завоюва две трофеи на скок дължина и троен скок. Пловдивчанката оглави и европейската класация на троен скок за девойки под 18 години с 13.19 м.

Подгласниците на Пламена Миткова – Лъчезар Вълчев (троен скок) и Божидар Съръбоюков (скок дължина) също завоюваха балканските трофеи при юношите под 18 години.

За трети път в кариерата си най-хубавата ни състезателка в скок височина Мирела Демирева завоюва наградата спортист номер 1 на България . В тазгодишната анкета Демирева задмина пловдивчанката Габриела Петрова (троен скок) със 154 точки, която през предходната година завоюва наградата.

Третото място поделиха състезателите в скок дължина Борис Линков и Тихомир Иванов със 147 точки.

В допитването участваха 24 специалисти, като беше регистриран и вотът на почитателите.

32-годишната специалистка в скока на височина единствена от българските лекоатлети доближи до край на Олимпийските игри в Токио, като записва персонален връх за годината в квалификациите в японската столица с 1.95 метра.

Софиянката, която учи, живее и тренира в Холандия, записа и още няколко влиятелни класирания през 2021 година. Тя приключи втора на европейското отборно състезание във втора лига в Стара Загора, записва две четвърти места на шампионатите от " Континенталния тур " в Турку и Берлин, а на присъединяване си в шампионата от Диамантената лига в Лозана зае шесто място. Демирева е и най-високо позиционираната българска атлетка в международната точкова класация с 11-ото си място, а персоналният й връх за годината от 1.95 метра е най-силното достижение на български спортист през 2021 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР