Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата. Той

...
Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата. Той
Коментари Харесай

Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата

Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият длъжностен министър на културата. Той поема поста от Велислав Минеков и това е единствената рокада, която президентът Румен Радев е направил в новия кабинет.
Прочетете още
Роден е на 8 април 1974 година в Пловдив. Възпитаник е на Средно музикално учебно заведение " Добрин Петков " в класа на Дарина Кантарджиева (пиано) и в класа на Лилия Ковачева-Топорчева (тромпет). В този интервал е учредител на Младежки оркестър „ Пловдив “. Завършва Виенския музикален университет, а през 1996 година е поканен от фондация „ Ленард Бърнстейн “ (Йерусалим) на специализация в Израел и работи с Менди Родан – диригент на Израелската филхармония. През 2001 година получава и магистърска степен от Нов български университет. През 2013 година се дипломира и като управител в региона на културата в Нов български университет.

Найден Тодоров работи с разнообразни оркестри в България и в чужбина, в това число и с оркестъра на Пловдивска филхармония, а в следствие и на Държавна опера-Пловдив.. От 1997 година е музикален шеф на интернационалния фестивал „ Тракийско лято “. През 2001 година дебютира със Софийската филхармония, а от сезон 2004/2005 година става неин непрекъснат гост-диригент. В интервала 2005 – 2017 година е шеф на Държавна опера – Русе. А от началото на 2017 година е шеф на Софийска филхармония.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР