Пловдивчани предпочитат лятна почивка на родното Черноморие пред турските курорти.

...
Пловдивчани предпочитат лятна почивка на родното Черноморие пред турските курорти.
Коментари Харесай

Ранни резервации: Пловдивчани предпочитат Слънчев бряг и Алб...

Пловдивчани избират лятна отмора на родното Черноморие пред турските курорти. Това сочат ранните резервации за море.

" Увеличават се записванията за отмора в 4 и 5-звездни хотели на Слънчев бряг, Албена, Несебър пред тези в Кушадасъ, да вземем за пример. В Турция една нощувка е 60 евро, у нас в сходен 4 или 5- звезден хотел, с 24-часово обслужване, ол инклузив, със лична плажна линия, се предлага на същата цена ", изясни Димитър Балев, притежател на организация " Ривиера Холидейз ". И добавя, че доста от клиентите желаят да си спестят пътешестване 15-16 ч. до турските курорти, както и чакането на опашка на границата и правенето на PCR тест.

За да преодолеят застоя измежду записванията за отмора и пътувания в чужбина, туроператорите са принудени да измислят разнообразни бонуси. Много от тях към този момент оферират талони за отстъпка в цената на PCR тест при пътешестване в чужбина.

В пакетите на компания " Емералд " за месец май до Египет организацията осведоми клиентите си, че пробата може да бъде изработен на специфична цена от 60 лева, за което туроператорът показва на клиента ваучър за отстъпка.

Египет е една от настоящите сега дестинации. При идване е належащо туристите да дават отрицателен резултат от извършен до 72 часа преди тръгване PCR тест.

При завръщането в България пък, с цел да се избегне 10-дневната карантина, е нужен тест с негативен резултат.

" Бохемия " включи в цената на офертите си за Занзибар и Доминиканската република и цената на PCR тест или всевъзможен различен тип тест при положение, че към датата на пътуването се изисква наложителен подобен.

Някои от организациите към този момент оферират при записване да се заплаща единствено 25 евро, а цялото пътешестване и отмора да се доплаща 25 дни преди отпътуването. Така рискът за клиента е по-малък, изключително в обстановката на неустановеност и непредсказуемост на пандемията от ковид. Както и непрекъснатото изменящите се условия за влизане в избрани страни.

" Това е повода за застоя в сектора и терзанията на клиентите. Надяваме се до юни да има по-ясни и единни правила при пътешестване в чужбина ", разяснява Димитър Балев


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР