СподелиИзвънредната среща на европейските лидери, на която се очакваше да

...
СподелиИзвънредната среща на европейските лидери, на която се очакваше да
Коментари Харесай

Европейските лидери не постигнаха консенсус за висшите постове в ЕС

Сподели
Извънредната среща на европейските водачи, на която се очакваше да бъде реализиран консенсус за висшите постове в Европейски Съюз през идващите 5 години, приключи без резултат, съобщи БНР.

„ Вървим в вярната посока, само че няма съглашение на този стадий “, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. „ Целта на вчерашния ден не беше да вземем решение “.

В края на идната седмица би трябвало да се организира постоянен Европейски съвет. Мишел сподели, че на днешното съвещание ръководителите просто са обменили отзиви по препоръчаните кандидатури. Той съобщи, че водачите имат груповото обвързване да реализират съглашението до края на месеца. Като значима причина за консенсуса той посочи единството на всички страни членки.

Сред недоволните беше премиерката на Италия Джорджа Мелони, която, съгласно дипломатически източници, е очаквала довечера да се дискутират дейностите, които да се подхващат, поради резултатите от европейските избори и от тази стартова точка да стартират полемиките за имената за висшите постове, а не назад.

Консерваторите, към които принадлежи Мелони, са измежду постигналите високи резултати.

Френският президент Еманюел Макрон изрази убеденост, че съглашението е близо, само че подчертава, че то може да не бъде реализирано преди изборите във Франция на 30 юни и 7 юли.

Унгарският министър председател Виктор Орбан пък съобщи, решението за висшите позиции към този момент е контрактувано сред ЕНП, социалистите и либералите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР