Пловдивчани от квартал Гладно поле скочиха срещу реконструкцията на ул.

...
Пловдивчани от квартал Гладно поле скочиха срещу реконструкцията на ул.
Коментари Харесай

Пловдивчани скочиха срещу уличен ремонт за милиони, връщат строителите на пътя

Пловдивчани от квартал „ Гладно поле ” скочиха против реконструкцията на ул. „ Генерал Радко Димитриев ”. Редица поданици в региона се оплакаха от качеството на ремонта на сектора около казармите.  Според тях пътната настилка е цялата на талази,  шахтите са рискови и недобре поставени, а тротоарите са под всякаква рецензия. Улицата бе приключена преди коледните празници, като повече от година продължиха дейностите  по нея. Тя бе ремонтирана по европейската стратегия „ Региони в напредък ” за Гладно поле, а компанията реализатор бе „ Пътинженеринг ”. Тя бе определена за третия лот, в който с изключение на реконструкцията на ул. „ Ген. Радко Димитриев ”, влизаше и ремонта и продължението на ул. „ Богомил ”, а общата сума по контракта бе за над 6 млн. лв.. Според пловдивчани обаче ремонтът е повече от фалшив.
Прочетете още
„ Година и половина работиха по нея, а така наречен ремонт е в трагично положение! Кой е одобрил завършека на този по този начин наименуван " план "? Асфалтът е крив, неравномерен, на вдлъбнатини, " легналите служители на реда ” са толкоз високи, че с по- ниска кола може да си спукаш картера. Най -фрапантното е, че са поставени по няколко шахти една до друга без никаква предумисъл и стоят, като дупки.

Защо изпълнителите и длъжностните лице не поемат отговорност и нямат никаква съвест и професионализъм в работата си, на какво съображение и на какви лица се слагат и печелят състезанията за осъществяването и направата на пътищата ни, които са трагични, а след " ремонт "?, сподели един от пловдивчаните, подали сигнал към медията ни.

Проверка на място сподели, че има сектори, на които в реалност асфалтът е на вдлъбнатини, към шахтите има дупки и неравности, пешеходните зони не са фугирани, а част от бордюрите са счупени. На няколко места се образуват и локви поради неприятна денивелация.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев съобщи, че чака отчетът на компанията контрол, както и на общинската комисия. Той самият е видял, че има проблеми по няколко сектора.

„ Важно конкретизиране е, че от компанията реализатор не са завършили напълно плана на улицата. Те имат да довършват пешеходните зони и отвесната планировка. Има два сектора – до паркинга и местата с повече шахти, които са на Топлофикация. Там ще желаеме от строителите да оправят сектора и да положат нова асфалтова настилка ”, съобщи Райчев.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР