Plovdiv24.bg 9 от съобщените нови 11 случая на COVID-19 са в

...
Plovdiv24.bg
9 от съобщените нови 11 случая на COVID-19 са в
Коментари Харесай

Брутално безотговорен мъж зарази съпругата и детето си в Пловдив! Затварят ромската махала в Брестовица!

 Plovdiv24.bg 9 от обявените нови 11 случая на COVID-19 са в село Брестовица, община " Родопи ", сред които и дете на 9 години – без признаци. Всичките са контактни  на оповестените през вчерашния ден позитивни лица от селото, заяви по данни на РЗИ регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева.

От общо 13-те лица в Брестовица, които са позитивни на COVID-19, 3 са приети в болница.

За страдание има един умрял пациент в болница – мъж на 70 години с съпътстващи болести - исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, сърдечна непълнота. Останалите са под карантина, в положително положение са и  нямат признаци.

След диалог с шефа на ОДМВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев е взето решение и се затваря кварталът, в който живеят семействата, до момента в който не излязат резултатите на всички изследвани от фамилния кръг и не стане ясно, че вирусът е стеснен, посочи регионалният шеф.

Става въпрос за две фамилии. Член на едно от тях се е завърнал от Германия.  И двете фамилии са с добър обществен статус и съблюдават разпоредените противоепидемични ограничения от РЗИ.

По искане на регионалния шеф още през вчерашния ден стартира тестване на по-широк кръг контактни лица за да се овладее обстановката и да не се допусне заразяване и на други. Взети са всички ограничения, засилено е и наличието на органите на реда в селото.

От община " Родопи " не престават с дезинфекцията. Днес регионалният шеф ще  проведе незабавна среща с представители на  Медицинския щаб, РЗИ, Министерство на вътрешните работи и община " Родопи ". В срещата ще вземат участие старши комисар Йордан Рогачев, доктор Сийка Димчева, проф. Илиян Дойков и Павел Михайлов.

Членовете на Медицинския щаб изричат съболезнования на околните на починалия  от село Брестовица.

Другите два случая, също обявени през днешния ден от Националния действен щаб, са от град Пловдив.

Касае  се за брачната половинка и 10-годишното дете на мъж, който работи във Видин. Там той е диагностициран като позитивен на COVID-19, само че все пак се е прибрал с автомобил при фамилията си в Пловдив. В резултат на това брачната половинка и детето му също са се заразили.

" Това е безусловно безотговорна постъпка ", разяснява регионалният шеф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР