Plovdiv Jazz Fest в Пловдив стана първото обявено събитие в

...
Plovdiv Jazz Fest в Пловдив стана първото обявено събитие в
Коментари Харесай

На Plovdiv Jazz Fest: Само с ваксина или отрицателен PCR

Plovdiv Jazz Fest в Пловдив стана първото оповестено събитие в града, което постанова строги правила за достъп поради надигащата се четвърта вълна на пандемията.

На музиката ще могат да се насладят единствено поданици и посетители на града, които са имунизирани или преболедували от COVID-19. Третата опция за почитателите на джаза остава негативен PCR тест, изработен 72 часа преди началото на концерта, оповестяват уредниците. Така посредством строгия надзор за достъп няма да се наложи понижаване потенциала на залата. Този модел на осъществяване на събитие в коронавирус среда се практикува в чужбина от дълго време и съгласно осведомени ще се ползва от ден на ден поради повишаването на броя на болни.

" Това е единственото избавление, с цел да няма цялостно затваряне и въпреки всичко да се организират събития ", разясняват уредници. Неваксинирани меломани в Пловдив обаче се притесняват дали ще могат да участват на фестивали през 2022 година, която се обрисува като най-натоварена откъм събития, поради отлагането през предходната и актуалната.

Седмото издание на Plovdiv Jazz Fest ще се организира сред 29 и 31 октомври в Дома на културата „ Борис Христов “. На сцената там ще се изявят двама носители на „ Грами “ в две поредни вечери. Акцент от програмата е финалният концерт на 31 октомври на виртуозното трио на американския джаз пианист Брад Мелдау.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР