Пловдив и Стара Загора се възстановяват от обилния дъжд и

...
Пловдив и Стара Загора се възстановяват от обилния дъжд и
Коментари Харесай

Пловдив и Стара Загора се възстановяват след обилния дъжд и градушка

Пловдив и Стара Загора се възвръщат от изобилния дъжд и градушка, които наводниха за малко двата града и околни села в петък следобяд. За малко основни улици в двата града се трансфораха в реки. В Пловдив бяха наводнени приземните етажи на две лечебни заведения, измежду които и онкологията.

Над 100 сигнала са подадени на пожарната на Пловдив за последното денонощие. В петък две лечебни заведения се наводниха, доста магазини също бяха наводнени.

Десетки коли бяха блокирани по улиците на културната столица. Най-засегнат е бул. " Освобождение ", където част от настилката беше отнесена.

Районният кмет Костадин Димитров изясни, че след изобилния дъжд през вчерашния ден е имало изпускане на колектор. " Имайте поради, че под самата улица има 3-метров колектор, който върви под целия път. Поради създалото се налягане имаме нарушаване на пътната настилка. Успяхме да направляваме придвижването ", сподели той.

Няколко закъсали автомобила към този момент са освободени от водната прегръдка и улицата е измита. Очаква се през днешния ден да дойдат чиновници на ВиК и да продължат работа.

Към 23 часа в петък вечерта са възобновени всички наводнени здания в Стара Загора. Това съобщи Гергана Микова, регионален шеф на Стара Загора пред Нова телевизия.

" Две от учебните заведения бяха наводнени. Изпомпана е водата и са отводнени. Бедствена обстановка няма на никое място. Екипите не престават да работят ", сподели Микова.

" Ситуацията към този момент е нормализирана, до толкоз, до колкото нямаме затворени пътни артерии. Вятърът беше сериозен и това аргументи най-големите вреди, които към момента могат да се видят ", сподели регионалният шеф.

Към момента нещата към този момент са нормализирани. Служителите от чистотата са работили цяла нощ и не престават на сутринта.

" Засега данните сочат, че най-сериозно е ситуацията в селата Змейово и Хрищени. Там количеството паднала градушка е най-сериозно. Все още не е завършил огледа на месата там. Контактна мрежа на влаковете към сегашния миг е възобновена ", разяснява Микова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР