Пловдив. Годината беше тежка за нас, сблъскахме се с редица

...
Пловдив. Годината беше тежка за нас, сблъскахме се с редица
Коментари Харесай

Командирът на 24-та авиационна база - Крумово бриг. ген. Димитър Иванов: Годината беше тежка за нас

Пловдив. Годината беше тежка за нас, сблъскахме се с редица провокации и компликации и най-много - изгубихме двама отлични водачи и прелестни хора. Това сподели в приветствието си към персоналния състав във връзка 57 години от основаването на първата вертолетна авиационна част в България командирът на 24-та авиационна база в село Крумово бригаден военачалник Димитър Иванов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . „ Те ще останат вечно в сърцата ни, ще си спомняме за техния професионализъм и отдаденост на работата. За страдание специалността ни е обвързвана с опасности и от време на време лишава човешки живот ”, означи командирът въз основата. По думите му, точно тези мъчителни моменти ги кара да се замислят за смисъла и значимостта на това, което вършат. „ При всяка задача има детайл на неопределеност и летците рискуват живота си всекидневно ”, добави бригаден военачалник Димитър Иванов.
„ В живота постоянно се редуват хубави и неприятни моменти и аз имам вяра, че след този тежък интервал ще настъпи една по-добра година за 24-та авиационна база. Въпреки провокациите, с които се сблъскваме, ние ще продължим да летим и в бъдеще, без да губим стремежа и куража си. Това е призванието ни, което сами сме избрали и сме горди да работим за родината си. България се нуждае от нас и ние даваме най-хубавото от себе си, с цел да изпълняваме всяка задача с висок професионализъм ”, сподели още бригаден военачалник Иванов.
Той означи още, че над 100 водачи спортисти от 3-та авиационна база – Граф Игнатиево, 16-та транспортна авиогрупа – Враждебна, 110-ти логистичен полк – Пловдив, 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 68-ма бригада „ Специални сили ” и представители на домакините са взели участие в проведените от бригадата спортни шампионати във връзка празника. Те са дали всичко от себе си, с цел да се показват сполучливо.
На 27 октомври 2018 година се навършват 57 години от основаването на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк.
Годишнината бе маркирана през днешния ден на територията на военното формирование в село Крумово. Освен церемониален строй, имаше приветствия и награждаване на военнослужещи и цивилни чиновници за реализирани отлични резултати при осъществяване на служебните отговорности. Венци и цветя бяха поднесени на паметника на починалите летци и авиационни експерти. След това имаше показ на авиационна техника.
Цветана ТОНЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР