Пловдив е областта на страната, която привлича едни от най-големите

...
Пловдив е областта на страната, която привлича едни от най-големите
Коментари Харесай

Средната заплата в Пловдив остава с 1000 лева по-ниска от софийската

Пловдив е региона на страната, която притегля едни от най-големите международни компании, които постоянно се оплакват от липса на фрагменти, все пак заплащането там остава относително ниско.

Средната брутна месечна работна заплата в област Пловдив продължава да заема шесто място измежду 28-те области в страната, като през последното тримесечие на годината е възлизала на 1830 лева, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ). С най-висока междинна месечна работна заплата е област София (столица) - 2 900 лева Средната месечна работна заплата за страната е 2 123 лева - с 293 лева или 16.0% по-висока от тази за област Пловдив.
 Средната брутна заплата в Челопеч доближи 3398 лв.
Общината, в която междинната брутна заплата доближи 3398 лв.

ТОП 25 на най-високите хонорари по градове в страната

През четвърто тримесечие на 2023 година междинната месечна работна заплата в област Пловдив нараства с 13% по отношение на четвърто тримесечие на 2022 година, като най-голямо е нарастването в секторите " Операции с недвижими парцели ", " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения " и " Транспорт, депозиране и пощи ".

Най-високо трудово заплащане са получили чиновниците в секторите " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения " - 4 566 лева, " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива " - 3 000 лева и " Образование " - 2 579 лв..

Най-ниско платени са били наетите лица в икономическите действия: " Хотелиерство и ресторантьорство " - 1 149 лева, в " Селско, горско и рибно стопанство " - 1 163 лева и " Административни и спомагателни действия " - 1 171 лв..
 Средната заплата в София се усили със 150% за 10 години
Средната заплата в София се усили със 150% за 10 години

Колко хора работят в столицата?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР