Пловдив. Брутният вътрешен продукт тази година ще мине 120 милиона

...
Пловдив. Брутният вътрешен продукт тази година ще мине 120 милиона
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Брутният вътрешен продукт тази година ще мине 120 милиона лева

Пловдив. Брутният вътрешен артикул тази година ще мине 120 милиона лв., за разлика от преди 4-5 години, когато той беше 50-60 милиона лв.. Това разгласи пред публицисти в Пловдив министър председателят Бойко Борисов, който посети града за откриването на цех за фарове на авто колос, благосъстоятелност на турска компания. „ Завод след цех се вършат у нас, което демонстрира „ тоталния неуспех на държавното управление ”, добави министър председателят, с което иронизира опозицията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . Заводът, който бе открит край Пловдив ще обезпечи работни места за 400 души, а продукцията, която ще изнася, ще бъде на стойност 60 милиона евро годишно.
Според Борисов най-хубавото в тази ситуация е това, че български инженерни експерти ще измислят дизайна на тези продуктите, които ще се най-хубавите на международния пазар. „ 60 милиона евро продукция за експорт, което прави 120 милиона лв., това е най-сладкото за една страна, тъй като добавената стойност остава тук, в България ”, добави министър–председателят. „ Затова желая да благодаря и на българските служащи, инженери и програмисти, че довеждат с опциите и положителната си работа и подготовка такива вложители у нас ”, сподели още министър председателят Борисов.
Той заяви още, че до края на година графикът на държавното управление е цялостен с разкриване на от ден на ден фабрики. „ Важно е също по този начин, че в страната ни започнаха да се връщат висококвалифицирани експерти, които да работят в тези фабрики ”, посочи министър председателят.
„ Видяхте и грандиозните градежи на газовите автомагистрали от Гърция за България и за Сърбия и Унгария. Те се сторят, а някои са подготвени ”, съобщи Бойко Борисов. По думите му такива обещания се дават у нас отпреди 20 години, само че не са били изпълнявани. „ Двата газопровода са близо 3 милиарда, които обезпечават цялостна диверсификация ”. Премиерът означи още, че макар, че е упрекван за положителните добросъседски връзки, това е плюс за страната ни, защото, в случай че сме в спор, тук няма да дойдат такива вложения. „ Ако ги нямаше и автомагистралите Тракия и Марица, както и автомагистралата в Северна България, нямаше да се сторят цех след цех ”, уточни той.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР