Пловдив. 13-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен

...
Пловдив. 13-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен
Коментари Харесай

Пловдив: 13-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе в града

Пловдив. 13-то издание на Международния фестивал за спектакъл и актуален танц „ Черната кутия “ ще се организира от 31 май до 6 юни. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Дирекция „ Култура и културно завещание “ към Общината. Ще бъдат показани 9 интернационалните събития от 7 страни – Австрия, България, Израел, Италия, Румъния, Япония и Чехия. Програмата включва спектакъл, пърформанс, актуален танц, креативен срещи, премиера на книга и кино прожекции. Фестивалът се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година. Официален посетител на фестивала ще бъде артистът и режисьор Деян Донков.
На конференция през днешния ден в Община Пловдив с присъединяване на заместник-кметът по просвета и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков, Недялко Славов – уредник на фестивала и Слава Младенова, артистичен шеф на фестивала от фондация „ Черната кутия “, бяха показани елементи от програмата на 13-тото издание на фестивала.
„ Фестивалът е комплициран като организация и изисква доста и дълга предварителна подготовка, години напред “, описа Недялко Славов, който означи, че всички участници в предходните издания са влюбени в Пловдив. „ Веднъж посетили хилядолетния град, те желаят да се връщат още веднъж и още веднъж. Пловдив, градът, е най-големия наш капитал! “, сподели още Недялко Славов.
„ Целта ни при селектирането на участниците в програмата е да се реализира добър баланс сред спектакъл и танц. Те преливат едно в друго, само че ние се стараем да представим разнообразието, което съществува и да обогатяваме програмата – с филми, книги, креативен срещи с изтъкнати, потвърдени създатели и имена “, показа артистичният шеф Слава Младенова.
„ Фестивалът „ Черната кутия “ е неизменима част от Културния календар на града. Община Пловдив го поддържа и ще продължава да го прави, тъй като той е действително, стойностно, културно събитие, което всяка година се надгражда и се развива. И по този начин към този момент 13 години – с многообразие от забавни представления и срещи, тази година те са 9 от 7 страни “, сподели заместник-кметът Държиков. Той ще открие публично 13-ия фестивал „ Черната кутия “ в 19.00 часа на 31 май в Камерната зала на Драматичен спектакъл – Пловдив. Преди откриването, в 17.00 часа, е креативната среща с филмовия и сценичен артист Деян Донков.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР