Площад Народно събрание е резервиран всеки ден за месец напред

...
Площад Народно събрание е резервиран всеки ден за месец напред
Коментари Харесай

Как Възраждане резервира за митинги пл. Народно събрание за месец напред |

Площад " Народно заседание " е запазен всеки ден за месец напред от деятел за " неутралитет " на България за войната в Украйна, стана ясно през днешния ден.

Новината оповестиха деятели, които желали да организират второ спокойно шествие в поддръжка на Украйна - по сходство на това от 24 март т.г.м което събра голям брой хора. По закон такива демонстрации се декларират към общината, с цел да бъде подсигурен периметърът с защита и вероятно прекъсване на придвижването.

Площадът е непокътнат от 6 април за 30 дни от физическо лице за осъществяване на протест и шествие за цялостен боен неутралитет на България в спора в Украйна за времето от 12.00 до 22.00 ч. всеки ден от 06.04. в продължение на 30 дни, потвърдиха от Столична община за OFFNews. Оттам прибавиха, че не могат да посочат кой е заявителят поради закона за персоналните данни. СО е съгласувала осъществяване на мероприятието до 19-ти април 2022 година в източната част на площада.

По закон режимът за осъществяване на манифестации е осведомителен и общините не могат да не разрешават, в случай че няма несъмнени данни за нарушаване на публичния ред, което става с отчети на правоохранителните органи, обясниха от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Днес, 6 април, на площада се организира протест на партия " Възраждане " на същата тематика - неутралитет за войната с Украйна. Това подсказва, че " Възраждане " ще разполага с площада и в идващите 29 дни.

По информация на OFFNews поръчката до общината е пусната от член на фейсбук групата  " Свободна и мирна България ". Освен от " Възраждане " днешният митинг бе необятно разгласен и рекламиран точно от тази група. Почти всички модератори там са лица, свързани с така наречен Исторически парк до Варна и с компании и фондации към Ивелин Михайлов. Сред тях има хора, които са познати с рапространяването на голямо количество дезинформация за войната в Украйна, а преди този момент за ковид и имунизирането. 

Журналистически следствия демонстрират, че активността на историческия парк е близка до тази на финансовите пирамиди. На уеб страницата си партията на Костадин Костадинов " Възраждане " пази парка като родолюбиво действие, а една от фондациите на Михайлов продава " историческите " творби на Костадинов. Двамата постоянно се появяват дружно в изказвания в обществените мрежи и Youtube. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР