Плодовият оцет е ароматен и деликатно овкусява както салатите и

...
Плодовият оцет е ароматен и деликатно овкусява както салатите и
Коментари Харесай

7 вида плодов оцет - ползите за здравето, за които може би не знаете

Плодовият оцет е благоуханен и внимателно овкусява както салатите и ястията. Но той има и други изгоди, значими най-много за здравето. Представяме ви 7 типа плодов оцет и изгодите за здравето, за които може би не знаете.

 
Ябълков оцет
Ябълковият оцет е може би най-популярният от всички плодови. Богат е на минерални соли и е извънредно потребен за чревната флора , защото подкрепя храносмилането и възвръща салдото.

Благодарение на високата централизация на биофлавоноиди, има и антиоксидантни свойства и забавя клетъчното  стареене. Но също по този начин балансира pH равнището на уринарните пътища, като защищава от цистит или оказва помощ при съществуване на подобен.

При интензивно спортуващите този оцет е целесъобразен , защото възвръща изхвърлените посредством потта значими минерали.

Освен за дресинг към салатата, може да се употребява и за мариноване на месо. Дори като добавка към домашната майонеза е потребен, въпреки тя да не е измежду здравословните храни.

 

 
Малинов оцет
След ябълковия, това е може би вторият по-популярност плодов оцет. Той повлиява позитивно микроциркулацията, облекчавайки бързо неприятното чувство, изключително в случай че страдате от студени ръце и крайници.

Богат е на фолиева киселина, с помощта на която дължи положителното си влияние върху алените кръвни телца .

Съдържа също по този начин високи дози магнезий, фосфор, калий, цинк и витамини А, С и Е. Има мощни противовъзпалителни и детоксикиращи качества.

Освен като дресинг към зелените салати, е доста подобаващ за мариноване на бели меса и риби, сварени или задушени зеленчуци, както и свежи сирена.

Прекрасен е и за детоксикация , като в този случай е добре да се пие заран на гладно, разводнен в чаша топла вода с добавка 1 ч. л. акациев мед. 

 
Оцет от череши
Не е по този начин известен като този от ябълки или малини, само че в случай че попаднете на подобен или имате опция сами да си извършите, въобще не се колебайте.

Черешовият оцет е измежду най-полезните за хубостта. Причината? Той подтиква производството на колаген и по този начин поддържа кожата млада и красива. Но също така колагенът е значим и за костната система, което прави този оцет от огромно значение той п редпазва от остеопороза, артрит и коксартроза. Не на последно място – съвършен е и за хората, които страдат от наднормено тегло, защото има диуретичен резултат.

Чудесен е, в случай че желаете да придадете по-изтънчен усет на алените меса, салатите с моцарела и плодовите салати с пъпеш. Но не прекалявайте, защото ароматът му е мощен и присъщ. 

 
Оцет от круши
Крушовият оцет е съвършен, в случай че страдате от цистит или имате хронични гинекологични неразположения. Той може да контролира и рН равнището на стомашно-чревния тракт и уринарните пътища и да предотврати възможни бъдещи проблеми. Освен това е идеалното естествено средство против вируси и бактерии , защото прави организма поустойчив.

Този оцет е прелестен за овкусяване на зелени салати, картофи – без значение от метода на подготвяне, и макаронени специалитети. 

 

 
Дюлев оцет
Може би не сте чували за него? Грешка! Оцетът от дюля е измежду най-полезните за здравето.

Разреден във вода, е съвършен за детоксикация, защото бързо изхвърля токсините от организма. Той съдържа и доста минерали и това го прави незаместим във връзка с костната система, защото предотвратява остеопорозата.

Богат е на фосфор, калций, желязо и магнезий, бързо реминализира организма и понижава изобилното потене до естествени равнища.

Идеален е към ястия с ориз, сирена или за ароматизиране на сладкиши като сурогат на ликьор или различен алкохол в рецептата.

 

 
Оцет от бъз
Освен доста благоуханен, този оцет има мощен диуретичен резултат, което го прави н езаменим в битката с наднорменото тегло . Освен това той съдържа скъпи детайли, които спомагат за разграждане на мастните депа и понижават последователно целулита . Също по този начин стопира задържането на вода , която придава на тялото и лицето ни оня противен отекъл тип.

Много подобаващ е за мариноване и за всички салати. Но може да се употребява и в другите сосове към пилешки меса или за овкусяване на предястията с месо.

 
Оцет от френско грозде
Този оцет е чудодейно средство против задържането на вода . Полезен е и при усложнения с храносмилането, защото подтиква стомашните тайни. И е богат на бетакаротин и витамин С, с помощта на което забавя стареенето на клетките.

Много добре се съчетава с бели меса, риби, свежи сирена и разнообразни салати. Може да се приема и след хранене, разводнен с вода, с цел да облекчи възможните стомашни неразположения. 

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР