Плодовете заемат основна роля в балансираната диета, тъй като осигуряват

...
Плодовете заемат основна роля в балансираната диета, тъй като осигуряват
Коментари Харесай

Митове за това кога и как да ядем плодове

Плодовете заемат съществена роля в уравновесената диета, защото обезпечават необятен набор от хранителни субстанции и антиоксиданти на тялото. Повечето диетолози предлагат в менюто по опция да влязат повече сезонни плодове с разнообразни типове цветове. Сред множеството изгоди, които плодовете дават, има някои погрешни неща, които се популяризират и би трябвало да бъдат разрушени незабавно.

Плодовете се ядат преди хранене
 Листата на кой плод са по-полезни от самия него? Листата на кой плод са по-полезни от самия него?
Полезните свойства и вкусовите качества, невероятният мирис на смокините е прочут и обичан, само че малко на брой знаят, че листата на този плод...

Най-популярният мит за плодовете е, че яденето им на празен корем ще усили оптимално резултата от тях. Много хора също споделят, че приемането на плодове дружно с друга храна може да аргументи газове и киселини. Най-малката щета, която плодът може да аргументи, когато се яде с храна, е малко да забави храносмилането. Съдържанието на фибри в плодовете може да понижи процеса на храносмилане, само че това няма да аргументи храносмилателни проблеми.

Може да сте били подтикнати от по-възрастните да не ядете плодове преди или след ястие, тъй като ще  понижи изгодата, която те дават на тялото. Факт е, че плодовете ще обезпечат еднообразно количество хранителни субстанции, без значение по кое време се употребяват.

Плодовите сокове са по-добри

Плодовите сокове може да са задоволително добър вид за насищане на жаждата ви, само че те по никакъв метод не са по-добри от задачите плодове. Докато изцеждате плода, вие премахвате наличието на фибри. Това понижава засищащата мощ на плода и също по този начин лишава някои значими хранителни субстанции. Можете да пиете прясно изцедени сокове понякога, само че постоянно е по-добре да ядете плодове цели.
 Не е за поверие, само че има 5 ПОЛЗИ да ядете този ПЛОД всеки ден Не е за поверие, само че има 5 ПОЛЗИ да ядете този ПЛОД всеки ден
Кивито е сезонен плод, доста апетитен и извънредно потребен. В него се съдържа най-голямо количество витамин С. В състава му намираме ощ...

Плодовете не предизвикват наддаване на тегло

Плодовете може да са вашите желани варианти за закуска, само че не е добре да прекалявате с тях. Много от тях съдържат естествени захари под формата на фруктоза, чийто несъразмерен банкет може да усили черния дроб. Затова е най-добре да контролирате приема на порции и да включите разнообразни сезонни плодове в диетата си.

Плодовете са идеална храна

Голям брой хора не закусват и сграбчват един-два плода, с цел да заменят храната. Много хора имат вяра, че защото плодовете са здравословни и питателни, те могат да заменят някое от храненията. Няма подозрение, че са извънредно положителни, само че те сами по себе си не могат да се употребяват вместо храна, защото усвояването им е бързо и може да ви накарат да огладнеете в границите на час-два. Затова е най-добре да ядете разнородни плодове всеки ден и да ги консумирате сред храненията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР