Плодова торта с крем, подходяща за всеки празникНеобходими Продукти● яйца

...
Плодова торта с крем, подходяща за всеки празникНеобходими Продукти● яйца
Коментари Харесай

Виенска плодова торта с крем

Плодова торта с крем, подобаваща за всеки празник

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр.
● захар - 200 г
● брашно - 200 г
● бакпулвер - 1 пакет
● ванилия - 1 течна, капсула

За крема


● прясно мляко - 600 мл
● захар - 200 г
● брашно - 90 г
● нишесте - 30 г
● краве масло - 100 г

За сиропа


● сок от компот - по избор -

Още


● течна сметана - 40 г студена
● орехи - 1 шепа смлени

За украса


● банани - 1
● киви - 1
● мандарини - 1

Начин на подготвяне

За тази Виенска торта най-първо си подготвих блата. Първо, разруших белтъците, разруших с миксер и жълтъците със захарта до образуването на крем.

След това лека-полека добавях белтъците към жълтъците, като разбърквах с шпатула. И най-после прибавих ванилията и пресятото брашно с бакпулвера и разбърках.

След това получената примес изсипах в подобаваща тава, която покрих с пергаментова хартия. И пекох на 180 градуса в авансово загрята фурна до суха съчка.

Аз използвах времето, когато се печеше блатът, да си подготвя крема за тортата.

За него първо изсипах в тенджера малко да се затопли прясното мляко. В подобаващ съд върху котлона сложих да се карамелизира и захарта.

След това прибавих вода към 80 мл, разбърках и я взех от котлона. Аз по-късно в купа смесих сухите съставки - брашното и нишестето, и прибавих малко от прясното мляко и разбърках.

Вече готовата примес я сипах при останалото прясно мляко, като непрестанно бърках. Добавях карамела на тънка бликам. Бърках непрестанно, до момента в който не се сгъсти. След това, когато се сгъсти, го взех от котлона и прибавих кравето масло, и го оставих малко да поизстине.

Когато готовият блат полуизстина, го нарязах на две елементи. И го сиропирах със сока от компот.

Когато кремът ми беше полуизстинал, го разруших с миксер. Също по този начин настрана в друга купа разруших студената течна сметана с охладената пудрата захар.

Кремът и половината сметана ги смесих и получих гальовен, бухнал и апетитен крем. След това намазах блатовете с крема, като блата го намазах по на фино.

А от горната страна и в профил го намазах с останалата сметана и смлени орехи. След като намазах блата с останалата сметана и смлените орехи, направих желатина.

За него, първо, в подобаваща купа го изсипах, прибавих вода и го разбърках, а като набъбна, прибавих сок от компот и разбърках още веднъж.

Почистих и нарязах плодовете и ги подредих красиво върху домашната плодова торта. И благодарение на четка глазирах плодовото желе.

И за край оставих Виенската плодова торта с крем да стегне за към 3 часа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР