Плеймейкърът на Ювентус Миралем Пянич опроверга всички слухове, че в

...
Плеймейкърът на Ювентус Миралем Пянич опроверга всички слухове, че в
Коментари Харесай

Пянич: Никога не съм искал да напускам Ювентус

Плеймейкърът на Ювентус Миралем Пянич опроверга всички клюки, че сега търси метод да напусне „ бианконерите”. Босненецът съобщи, че сходна концепция даже не му е хрумвала.

29-годишният някогашен футболист на Олимпик Лион и Рома призна, че е бил нерешителен дали клубът ще желае да го задържи след разочарованието от отпадането в Шампионската лига през предишния сезон. Още повече, че дотук торинци се укрепиха с двама нови полузащитници в лицето на Аарън Рамзи и Адриен Рабио.

Пянич призна, че дотам е предвкусвал разлъка, че бил подготвен да изслуша оферта от Пари Сен Жермен, в случай че такава пристигнела. Идването на Маурицио Сари за ментор обаче промени обстановката, защото наследникът на Масимилиано Алегри даде обещание да сложи Пянич в сърцето на своята полузащита.

„ Предвид неговия футбол, моята позиция е доста важна”, разяснява Пянич пред „ Ла Стампа”. „ Моята задача е да върша по 150 докосвания до топката по време на мач. Дали ще са 120 или 150 – за мен няма значение. Това, което е от голяма важност, е да играя добре, да избавям пространства за съотборниците ми и да показвам един жанр на игра, който е прелестен за окото.”

„ Ще се забавляваме с този отбор. Никога не съм си мислел да напущам Ювентус. Имах невероятни връзки с Алегри и се смяхме доста на тези спекулации. Много съм благополучен в Торино, заобиколен съм от фантастични футболисти и желая да стана даже по-добър, а също и да оказвам помощ на съотборниците си.”

„ Мечтата ми е да печеля Шампионската лига с Ювентус още тази година, а през идващите ще бъда тук”, добави Пянич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР