Плевенското село Буковлък отново е в светлините на прожекторите, след

...
Плевенското село Буковлък отново е в светлините на прожекторите, след
Коментари Харесай

Пак Буковлък. Пак задържани за купуване на гласове

Плевенското село Буковлък още веднъж е в светлините на прожекторите, откакто и през днешния ден полицейска акция докара до арести по съмнения за пазаруване на гласове.

Както Клуб Z писа, кметът и поданици на селото, най-голямо в региона, се оплакаха от ранни зори със сигнал до Българска национална телевизия, че имало засилено наличие на полиция и жандармерия, което ги тормозило. Така се  бил оказвал напън.

Малко  по-късно денем обаче жандармерия влезе в къща в селото и задържа двама души след сигнал за покупко-продажба на гласове, съоби Нова тв. По информация на медията има арестувана и една жена. Намерена е огромна чорба пари, документи, тетрадки с имена на хора. В същата къща на локалните избори още веднъж е имало арести.

По различен сигнал кметът Георги Божинов заяви, че е бил привикан да бъде предизвестен, че има сигнал за пазаруване на гласове против него в подмяна на един кубик дърва. Той е бил привикан за пояснения по дребните часове на деня - рано тази заран. Отрича да е забъркан в сходни схеми. " Сигнал, че купуваме гласове, че съм заречен по един кубик дърва и да излязат да гласоподават. Това не е правилно! В кметството няма дърва. Полицията стои пред дома ми от 02:30 през нощта до 7,30 часа сутринта ", съобщи кметът.

На парламентарния избор през ноември в Буковлък имаше шестима арестувани.

69 сигнала за нарушение на политическите права на жителите са получени в Министерство на вътрешните работи в изборния ден до късния следобед. От началото на предизборната акция сигналите са 621, оповестяват от ведомството.

До момента са формирани общо 71 наказателни производства. За днешния ден те са три.

В рамките на извършените полицейски дейности на територията на страната в последния месец - за осъществени закононарушения на изборния развой, са арестувани общо 77 индивида. Съставени са 1982 предупредителни протокола.

След като в Министерство на вътрешните работи бе открита денонощна телефонна линия за сигнали и e-mail, свързани с изборния развой, са получени общо 16 мейла и 39 позвънявания. Те съдържат данни свързани с пазаруване на гласове. Сигнали за осъществени нарушавания са постъпили и на е-поща в приемната за жители на вътрешното министерство, като към 15:00 часа през днешния ден те са 24 и по тях се правят инспекции. На телефон 112 са признати общо 220 позвънявания, от които 112 сигнала, съдържащи данни за пазаруване и пласиране на гласове.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР