Плевенска филхармония и Формация ГеоМарЧаЛопредставиха Пътуване в музиката в рамките

...
Плевенска филхармония и Формация ГеоМарЧаЛопредставиха Пътуване в музиката в рамките
Коментари Харесай

Плевенска филхармония и Формация „ГеоМарЧаЛо” представиха „Пътуване в музиката” на Sofia Summer Fest 2023

Плевенска филхармония и Формация " ГеоМарЧаЛо " показаха " Пътуване в музиката " в рамките наSofia Summer Fest 2023. Концертът мина през доста разнообразни музикални столетия, като програмно сменяше музикалната стилистика.



Програмата беше аранжирана от маестро Милтиядов за солисти, симфоничен оркестър и дръм секция. Музикалното осъществяване стартира с класическа музика, творби от романтизма и съвременността и доближи до оркестрови тематики от кино музика и симфони поп-рок творби.



Цялото наличие беше обвързвано със света, живота, творчеството на композиторите, музикалното изкуство във времето и Земята, на която сме всички ние. Силен прочувствен миг, наред с красивото осъществяване на Четвърта част от Симфония № 9 " Из новия свят " от Дворжак, " Пиано фикция " от Уилям Джоузеф, " Либертанго " от Астор Пиацола, " Паладио " от Карл Дженкинс, " Кашмир " от Лед Цепелин, беше и специфичната ария с текст в рефрена "... ще намеря смисъл да остана ".

" Не съм избягал ", както и " И малко горест " бяха изпълнени от големияКамен Воденичаров, едната ария с привет към цялата аудитория на концерта, другата с персонално посвещение в памет на неговия татко Борис Воденичаров.



Темата на концерта беше допълнена от особено програмирана мултимедия по концепция на Камен Воденичаров, което за следващ път потвърди, че преплитането на изкуствата надгражда прочувственото и изцяло прекарване на музикалната стратегия от публиката посредством всичките ѝ сетива.



Проектът " Пътуване в музиката " е към този момент изпълняван на редица подиуми в България, като при започване на годината беше изпълнен и на сцената наOndaatje Theatre, Royal Geographical Societyв Лондон, по покана на Българския културен институт още веднъж от " ГеоМарЧаЛо ":Чавдар Вълков- цигулка и концертмайсторна Плевенска филхармония,Лора Табакова- виолончело,Георги Милтиядов- пианист, диригент и оркестраторна програмата и разказвачът на музикалната приказкаКамен Воденичаров.



Концертът в Sofia Summer Fest беше част от отбелязването на 5 годишнината от основаването на групировката и първи за " ГеоМарЧаЛо " на софийска сцена.



Вечерта приключи с два впечатляващи биса и доста овации, цялостен терен със заредени позитивно хора в публиката и на сцената, и поръчка за последваща покана. Организаторът на фестивалния конгрес господин Борислав Чучков поздрави Плевенската филхармония и солистите за прелестното музикално осъществяване и разгласи идващите театрални, музикални и кино вечери в програмата.

" Пътуване в музиката " е част отюбилейния 70 годишен сезон на Плевенска филхармония.
Следете идните концерти в формалните страници на културния институт:

https://www.facebook.com/PlevenPhil

http://plevenphil.com/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР