Плевен ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ за закриване и

...
Плевен ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ за закриване и
Коментари Харесай

Плевен ремонтира депото си с 12,5 млн.лв.

Плевен ще кандидатства за безплатна финансова помощ за закриване и рекултивация на остарялото общинско хранилище за боклуци, оповестиха от общината.

Общинският съвет през днешния ден даде единодушието си Общината да кандидатства за задачата пред Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда /ПУДООС/ към Министерството на околната среда и водите. Със заповед от 29 септември 2016 година на Регионална инспекция за опазване на околната среда употребата на общинското хранилище е прекратена и е разпоредено да се подхващат ограничения за рекултивация.

Стойността на готовия за задачата план е 12,5 млн.лв. с Данък добавена стойност. Стойността на декларираната от Плевен безплатна помощ от ПУДООС е 9,7 млн.лв. с Данък добавена стойност. Разликата до общата стойност на плана ще бъде лично присъединяване на Общината.

Тя ще бъде обезпечена от платени отчисления по член 60 от Закона за ръководство на отпадъците в размер на 473 267 лева и безлихвен заем от Министерство на финансите /Предприятието за ръководство на дейностите за запазване на околната среда, в размер на 2,3 млн.лв.

Общинският съвет разпореди на кмета на Общината да приготви всички нужни документи. Дадено бе единодушие Община Плевен да кандидатства за безлихвен заем от ПУДООС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР