Плевен ще бъде домакин за първи път на Национален фестивал

...
Плевен ще бъде домакин за първи път на Национален фестивал
Коментари Харесай

Плевен ще бъде домакин за първи път на Национален фестивал по спортни танци

Плевен ще бъде хазаин за първи път на Национален фестивал по спортни танци, който ще се състои на 24 септември. На форума ще бъде присъдена Купа " Зорая ". Това заяви за Българска телеграфна агенция Милчо Петров от уредниците. Той посочи, че надпреварата е от висок сан и ще премине под егидата на Българската национална федерация по спортни танци, като се чака да се включат сред 300 и 400 участници в спортна зала " Балканстрой ".

Петров показа, че концепцията за организирането на празника е негова и на партньорката му Десислава Йотова. Те са треньори на Клуб по спортни танци " Зорая “ в Плевен, в който сега има към 150 участници. Танцовите им двойки са измежду най-хубавите в България. Двамата уредници на феста са известни дългогодишни състезатели по спортни танци и не престават да бъдат дейни.

" Занимаваме се от деца с този спорт. Чрез него се изявяваме повече от 30 години, неведнъж сме първенци, представители на България в чужбина. Танците са нашия живот ", посочи Милчо Петров. Той добави, че желаят да създадат нещо значително за Плевен, тъй като за тях той е обичан град и заслужава да има това особено събитие. Спортните танци основават въодушевление на хората, раждат хубост и наслади в живота, добави Милчо Петров.

Състезанието ще бъде в три елементи - " Изгряващи звезди ", " Открит шампионат по класове " и за Купа " Зорая ". Ще премерят сили най-хубавите двойки на България по възрастови групи. Регистрацията на състезателите ще бъде от 10 до 22 септември, както и на 23 септември от 18:00 до 21:00 часа във фоайето на хотелски комплекс " Балкан " в Плевен.

Подробности и благоприятни условия за контакти с уредниците на идното събитие има на страницата на федерацията в интернет. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР