Плевен е домакин на 16-тото международно пчеларско изложение с участието

...
Плевен е домакин на 16-тото международно пчеларско изложение с участието
Коментари Харесай

Плевен е домакин на международно пчеларско изложение с гости от 22 държави

Плевен е хазаин на 16-тото интернационално пчеларско ревю с присъединяване на близо 200 компании от 22 страни. Форумът стартира на следващия ден и ще продължи до неделя в бизнес-комплекс "Мания Тауър ", оповестиха уредниците от Областния пчеларски съюз (ОПС) в Плевен.

Това най-голямо изложение-договаряне за пчелари в България се чака да бъде намерено от заместник-министъра на земеделието и храните Вергиния Кръстева.

Близо 200 павилиона ще показват най-новото в региона на пчеларството и производството на пчеларски артикули. За първи път всеки клиент ще може да пробва пчелен мед от типа, който самичък пожелае. Също за първи път на ревюто ще бъде препоръчано най-новото, качествено и на ниска цена облекло за пчеларите за лятото от водещ задграничен производител. Акцент през утрешния ден ще бъде биологичното пчеларство.

"Около една трета от българския мед за експорт е биологичен и е доста издирван в Европа. България има 95 на 100 чиста природа за произвеждане на биологичен мед ", уточни ръководителят на Оборотна помпена станция доцент Юлиян Станчев. Изложението се провежда под патронажа на регионалния шеф Мирослав Петров, със съдействието на Министерството на земеделието и храните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР