Пленумът на БСП свика 49-тия конгрес на „столетницата”, който ще

...
Пленумът на БСП свика 49-тия конгрес на „столетницата”, който ще
Коментари Харесай

БСП свиква конгрес по три теми, номинира Станишев

Пленумът на Българска социалистическа партия свика 49-тия конгрес на „ столетницата”, който ще се организира на 28 октомври.

Спорното решение, препоръчано от водача на партията Корнелия Нинова, беше подкрепено от 66 делегати на социалистите, до момента в който 33 бяха срещу.

Българска социалистическа партия вади цялата шуробаджанащина на ГЕРБ до седмица

Българска социалистическа партия разкри Габрово-гейт с брата на Томислав Дончев

Днес пленумът реши още да издигне настоящия водач на ПЕС Сергей Станишев за нов мандат отпред на европейските социалисти.

Решението обаче би трябвало да се поддържа на идния конгрес, който ще бъде проведен единствено за 2 седмици.

Добавянето на точката в днешния дневен ред беше дискутирано повече от час, като някои от делегатите в националния съвет бяха срещу толкоз бързо привикване.

Повечето от другите тематики на разискване се отнасят до развиването на електронните и печатни медии, свързани с партията.

„ Шайката желае да резервира насъбраното през годините и да няма работещ антикорупционен закон.”
 Корнелия Нинова на пленума на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на пленума на Българска социалистическа партия
Това съобщи Корнелия Нинова в тирада пред делегатите по отношение на вътрешнополитическата конюнктура.

Тя разгласи, че Българска социалистическа партия ще сезира Конституционния съд поради неприетата оставка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Добрев взе решението да се отдръпна от Народното събрание поради абсурда „ Кумгейт”, в който беше разкрито, че негови родственици и другари са назначавани без конкурс на управителни позиции в Община Хасково.

Депутатите от ГЕРБ обаче гласоподаваха срещу неговото решение и той остана в Народното събрание. Случилото се провокира правни разногласия по въпроса дали въобще е редно да се гласоподава доброволното и умишлено предпочитание на някой да се отдръпна от държавен пост.

Първа страна сме по корупция в Европейски Съюз, 97% от българските жители считат, че тя е проблем номер едно ”,

разгласи Нинова.

Опозиционната партия се намира в спор с ръководещите по отношение на приемането на нов антикорупционен закон, с който да се сътвори ново звено за следствие на злоупотреби във висшите властови кръгове.

Българска социалистическа партия упорства президентът Румен Радев да назначава ръководителят на звеното, което да има ясни проверяващи функционалности. ГЕРБ са срещу.

Управляващите не желаят роднините във властта да бъдат разследвани, а единствено да ги глобяват с санкции за спор на ползи ”,

съобщи Нинова.

„ Ние сме алтернативата на този модел на ръководство, само че би трябвало да покажем това с съответни действия”, добави тя и посочи, че Българска социалистическа партия ще внесат законопроект против роднинските назначения.

„ Общото, което стои над свадите в страната, които вървят един след различен, е в изговореното от някогашния народен представител Антон Тодоров за някои хора в ръководството, което той е написал и в прословутата си книга („ Шайка” – б.р.), че шайката са персони, обединени от незаконна цел”, съобщи Нинова и посочи, че за ръководещите „ корупцията не е закононарушение, а административно нарушаване и би трябвало да се санкционира с глоба”.



Българска социалистическа партия да изготви различен бюджет за 2018, който да бъде утвърден на конгреса и импортиран сред първо и второ четене в Народното събрание, гласи друго предложение на Нинова.

Изтъкнатите от нея аргументи са, че България е преди всичко в Европейски Съюз по неравноправие, несправедливата данъчна система, сложният достъп до опазване на здравето и други.

Третата значима тематика съгласно нея е подготовката за председателството. По думите й подготовката е почнала със свадите за кражба на плочки пред НДК и ще приключи с полемика за цените на хотелите, в които ще отседнат гостите и цените на подаръците за тях.

„ Къде са политиките, водачеството на България, националният интерес на България”, попита Нинова.

Тя заключи, че е належащо привикване на конгрес по съответните тематики: издигането на Станишев, Българска социалистическа партия като опция на статуковото в България, Бюджет 2018 и европредседателството.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР