Пленумът на БСП оценява положително резултатите от първите 100 дни

...
Пленумът на БСП оценява положително резултатите от първите 100 дни
Коментари Харесай

БСП след 100-те дни: 2 успеха, 1 слабост и 3 проблема

Пленумът на Българска социалистическа партия прави оценка позитивно резултатите от първите 100 дни на държавното управление и дава висока оценка на министрите си в четворната коалиция . Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след извършения пленум на столетницата.

Българска социалистическа партия обрисува два триумфа, една уязвимост, три задания, които чакат социалистите и 3 казуса от първите 100 дни на власт . Двата триумфа - държавното управление съумя в една тежка обстановка на няколко рецесии да преведе страната през най-тежки зимни месеци и приемането на бюджета за 2022 година
 Андрей Райчев следи земетресения, а се задават цунамита
Андрей Райчев следи земетресения, а се задават цунамита

Петков и Василев се държат като хора, които имат болшинство, а това не е по този начин

Единствената уязвимост на кабинета ( " Петков " - б.р.), съгласно Нинова, е нарушената съгласуваност и неприятната връзка сред съдружните сътрудници . Изградихме четири нива на връзка за взимането на решения, които са прекалено много, оцени Нинова. Според нея тази уязвимост би трябвало да се преодолее, тъй като излъчва неустановеност неустойчивост.

Трите значими задания пред Българска социалистическа партия са да довършат управническата си стратегия, да е доста мощно подплатена от законодателна стратегия и още от на следващия ден да стартира подготовка за актуализацията на бюджета.
 Калоян Паргов: Българска социалистическа партия не може да е маята, която да държи тестото бухнало
Калоян Паргов: Българска социалистическа партия не може да е маята, която да държи тестото бухнало

Българска народна банка, отношението към районен съд Македония и оръжето за Украйна били крайъгълен камък на обединението

В актуализацията на бюджета социалистите оферират 2.5-3 милиарда лева, които да се подредят в политики . Българска социалистическа партия предлага три сфери на диалог за актуализацията на бюджета - да обсъдят контролиране на цените и налагане на таван, да има данъчен въпрос (диференцирано Данък добавена стойност на контролираните цени, въвеждане на необлагаем най-малко или промени в Закона за корпоративното облагане или основаване на облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества). Третата мярка - преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен стаж . Българска социалистическа партия ще оформи своите калкулации и ще ги даде на вниманието на четворната коалиция.
 Ежегодно да се актуализира Сребърният фонд, взеха решение в Министерски съвет
Ежегодно да се актуализира Сребърният фонд, взеха решение в Министерски съвет

С измененията в 2 документа актуализират парите в Сребърния фонд

Нинова увери, че Сребърният фонд си е там, където би трябвало и не е посегнато към него . Той даже се е нараснал с 250 млн. лева, като сходни операции ще бъдат опровергавани постоянно.

Третите проблеми - оръжията за Украйна, присъединението на РСМ в Европейски Съюз и избора на нов шеф на Българска народна банка. Българска социалистическа партия изрично се афишира срещу износа на оръжия, муниции, военни артикули и технологии за Украйна . Българска социалистическа партия желае войната да спре, да стартират договаряния, да се възстановяват локалните връзки сред Европа и света, настоя Нинова.

Ако въпреки всичко се стигне до даване на оръжие за Украйна, пленумът на Българска социалистическа партия ще реши какво да създадат социалистите - дали да излязат от ръководството или не. България не изнася оръжие нито за Русия, нито за Украйна още от 2015 година, увери Нинова.
 От 2015 не изнасяме оръжия за Украйна Обновена
От 2015 не изнасяме оръжия за Украйна

Всяка договорка се ревизира от голям брой институции, увери Нинова

" Нито в Министерски съвет, нито в Народното събранием, нито аз персонално като министър на стопанската система и промишлеността ще дадем един глас или едно решение за документ, който съставлява експорт на оръжия или муниции за Украйна ", закани се соцводачът.

Българска социалистическа партия настоя за пускане на развой за присъединение на РСМ в Европейски Съюз едвам след осъществяване на двустранния контракт сред двете страни . Според Нинова шефът на Българска народна банка не би трябвало да е човек, излъчен от партиите в Народното събрание. Това би трябвало да е човек с неоспорим опит и престиж. Българска социалистическа партия ще убеждава Има Такъв Народ и Политическа партия да отдръпват кандидатурите си, надлежно - Любомир Каримански и Андрей Гюров.
 Премиерът на РСМ убеждава, че няма скрито съглашение с България
Премиерът на РСМ убеждава, че няма скрито съглашение с България

Ковачевски акцентира, че в никакъв случай не е приказвал за дата, а за бързо, само че не преждевременно решение на отворените въпроси с България

Не е обсъждана промяната на външния министър Теодора Генчовска, сподели Корнелия Нинова след пленума на Столетницата. Коментарът й идва в отговор на въпрос дали ще бъде заменен посланик номер едно на България, с цел да стане нов шеф на Българска народна банка .

Българска социалистическа партия не са давали име на прочут интернационален банкер, който да застане отпред на Българска народна банка , безапелационна е Нинова.
 Александър Симов: Правителството се оправя добре, само че постоянно може повече
Александър Симов: Правителството се оправя добре, само че постоянно може повече

Българска социалистическа партия желаят единна кандидатура на обединението за нов шеф на Българска народна банка

Във връзка с войната в Украйна, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е уверена, че няма да има решение на комисиите в Народното събрание за даването на оръжие на Украйна . Партийната ни позиция е ясна - Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу в комисии и в Народното събрание за даването на оръжие на Украйна. " Така са се стекли събитията, по този начин е записано в закона, че в последна сметка след подписа на ДАНС, ДАР, МО, Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи, би трябвало да се подпише и министърът на стопанската система и промишлеността. Това е пост на Българска социалистическа партия и нито един документ с нито един патрон няма да подпиша, в случай че някои не желае да ме смени ", акцентира Нинова.

Тя счита, че и згонването на посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова е недопустимо и крайната стъпка . Оттам нататък е разкъсване на дипломатическите връзки сред България и Русия, сподели още Нинова.

Нинова изясни, че кардинално няма по какъв начин да стане Министерски съвет да вземе решение без Народното събрание . Народно събрание е подписало контракта и акта на Министерски съвет не може да опонира на Народното събрание за позицията за РСМ. Българска социалистическа партия няма да позволен компромис с националния интерес на България с присъединението на РСМ в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР