Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията,

...
Пленумът на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията,
Коментари Харесай

Единодушно НС на БСП одобри проекта за антикорупционен закон на партията

Пленумът на Българска социалистическа партия утвърди плана за антикорупционен закон на партията, съобщи „ Фокус “.

С очевидно гласоподаване членовете на Националния съвет са одобрили проектозакона единомислещо. Със законопроекта за специфична организация „ Антикорупция “ се уреждат ограничения за противопоставяне на корупционни прояви на лица, заемащи висши обществени длъжности и ограничения за предварителна защита на корупцията. Основната цел на законопроекта е основаването на ефикасен орган за битка с корупцията. Съгласно плана на Българска социалистическа партия в органа за битка са корупцията би трябвало да се концентрира анализаторски, действен и проверяващ капацитет.

Българска социалистическа партия предлага звеното от Сметната палата, обвързвано с активността по Закона за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и профилираната дирекция от Държавна организация „ Национална сигурност “, обвързвана с противопоставяне на корупционни прояви измежду лицата, заемащи висши държавни длъжности да се слеят по качествено нов метод и при цялостна естетика, съгласуваност и дейно взаимоотношение сред тях в една нова Специална организация „ Антикорупция”. За да се подсигурява независимостта на органа и самостоятелността му с проектозакона се предлага той да се назначава с декрет на президента на републиката за период от пет години, с опция единствено за едно поредно възобновяване. Предлага се ръководителят да бъде подпомаган от трима заместници, които да се избират с квалифицирано болшинство от две трети от Народното събрание.

На 20 юли след срещата си с президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила разгласи, че Българска социалистическа партия ще предложи лична идея за битка с корупцията през септември. Голяма част от концепциите за антикорупционното законодателство, квалифицирано от партията, Нинова показа на Националния събор на левицата „ Бузлуджа 2017 “, който се организира на 29 юли. На 14 август Българска социалистическа партия показа за публично разискване своя план на Закон за специфична организация „ Антикорупция “. На 24 август Българска социалистическа партия стартира поредност от срещи с професионалните гилдии по плана за антикорупционния си закон. От партията реализираха срещи с представители на Съюза на съдиите в България и с Висшия административен съд. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова беседва с основния прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила, а финалната полемика по законопроекта бе с президента Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР