Пленарният ден в Народното събрание започна с декларации, посветени на

...
Пленарният ден в Народното събрание започна с декларации, посветени на
Коментари Харесай

С декларации в НС: ГЕРБ и ДПС с твърда подкрепа за НАТО, Възраждане - против

Пленарният ден в Народното събрание стартира с заявления, отдадени на участието на България в НАТО.

От ГЕРБ-СДС дефинираха 20-ата годишнина от участието на страната ни в Алианса като завещание на свободата, извоювана с труд и тежки промени.

Депутатът Даниел Митов акцентира, че това е доказателство за трайната мощ на груповата сигурност и архитектура на сигурност, учредена на правила.

" Живеем във времена, в които ясно би трябвало да разграничаваме положително от зло и вярно от погрешно. 20-ата годишнина от участието на България в НАТО е завещание на свободата, извоювана с труд и тежки промени. Застанала пред несигурностите на бъдещето, България дружно с нашите съдружници сме обединени в своята решителност да изградим свят, в който границите не могат да бъдат променяни със мощ, а суверенните нации могат свободно да избират своето бъдеще ", се споделя в декларацията на ГЕРБ.

За " Възраждане " участието на България в НАТО обаче е равно на заличаване на армията и поредна взаимозависимост.

Костадин Костадинов счита, че НАТО желае да води война, само че няма капацитет.

" 20 години след влизането в НАТО Българските въоръжени сили са на ръба на оцеляването, националната ни сигурност и защита е подкопана. Рекламните мантри, че участието в НАТО освен ще ни донесе гаранции за националната сигурност, без да вършим нищо, само че и ще ни донесе всеобщо благополучие, се оказа една голяма рекламна неистина, лишена от наличие ", се показва в тяхната декларация.

Евроатлантическите полезности нямат опция, съобщи в известие до медиите ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Във времена на война и тежки провокации е належащо всяка една от страните-членки да работи за единение и взаимност в името на груповата сигурност и опазването на живота и здравето на хората, декларира Пеевски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР