"Плазмата има голям ефект, когато още не са настъпили органни

...
"Плазмата има голям ефект, когато още не са настъпили органни
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев кога кръвната плазма може да спаси живота на болен от К-19

"Плазмата има огромен резултат, когато още не са настъпили органни повреди. В момента всеки се хваща като за сламка за разнообразни лечения и и лекувания, само че тябва да има научни доказателства. " Това сподели пулмулогът доктор Александър Симидчиев пред Канал 3.

По думите му би трябвало да има указател. "Всеки човек, който е лекуван с плазма, да бъде регистриран. След това да се направи разбор каква е степента на полза на това лекуване. Към момента няма задоволително информация ", разяснява той.

Той изясни, че хората умират, тъй като вирусът нападна белия дроб и е извънредно мъчно е да се ръководи прцесът, а използването на медикамент би трябвало да е потвърдено от науката.

Симидчиев акцентира, че протоколи има, само че всеки пациент е самостоятелен. Всеки драматичен случай поражда негативизъм към лекарите. Пулмулогът добави, че виновността за сегашната обстановка е в неспазването на ограниченията. "Ако се съблюдаваха ограниченията, нямаше да има отделения, в които леглата са свършили. Претоварването на системата е реалност. "

Александър Симидчиев акцентира, че малко хора са очаквали това, което се случи. С най-прост оксиметър може да се планува самостоятелно неподходящо развиване на заболяването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР