Плаващото сметище в р. Искър замръзна заради ниските температури. Премахването

...
Плаващото сметище в р. Искър замръзна заради ниските температури. Премахването
Коментари Харесай

Лед скова плаващото сметище в р. Искър. За почистването ще ползват лодки

Плаващото бунище в р. Искър замръзна поради ниските температури. Премахването на боклуците, докарани след наводненията в страната през миналата седмица, ще стане благодарение на лодки.
Към момента половината от сметището е почиствано. На места в реката обаче ледът доближава до 5 см, което затруднява напредването на отпадъците до стената на ВЕЦ-Своге, към който се образува сметището. Това пречи на изгербването.

Образувалото се бунище се отстранява към този момент пети ден. Очаква се, че със стоплянето на времето казусът ще бъде решен.

Река Искър не е единствената, в която се появи проблем след проливния дъжд. Сметище се образува и в р. Струма в региона на Невестино.

Водата, която заля улици и къщи, донесе със себе си голям брой боклуци и води до затлачване. Наводненията изведоха на напред във времето един от сериозните еко проблеми в страната - замърсяването на реките. За това постоянно са виновни компании. Припомняме, че преди дни Димитър Куманов от рибарски клуб “Балканка” уточни, че институциите нехаят, тъй като става дума за лица, близки до властта. Припомняме още, че ФрогНюз изпрати и въпроси до ВАП за направени инспекции и установени от прокуратурата нарушавания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР