Плаване със сал и стрелба с требушет ще са сред

...
Плаване със сал и стрелба с требушет ще са сред
Коментари Харесай

Плаване със сал и стрелба с требушет ще са сред предизвикателствата на Приключенски многобой - Мездра 2018

Плаване със сал и пукотевица с требушет ще са измежду провокациите на „ Приключенски многобой – Мездра 2018 “. Отвореното събитие, част от Приключенски Екстрийм Тур, ще се организира на 1 юли 2018 (неделя) от 10:00 часа във и към Археологически комплекс „ Калето " - Мездра.
Посетителите на мероприятието ще могат да се включват в приключенската игра-загадка в тимове от по 5 души, които ще стартират присъединяване си в общо два старта за деня – утринен и следобеден. Тръгването на тимовете във всеки старт ще бъде определяно посредством чоп. Предварителната онлайн регистрация за присъединяване в събитието към този момент тече на адрес: https://goo.gl/dvaP3E.
Сред провокациите, очакващи искащите да се включат в Многобоя, ще са още: скално катерене, „ приключенска зона “ с разнообразни отборни занимания, решение на авантюристичен задания и рисково втурване по особено основан въжен тролей над река Искър.
„ Включвайки се в сходно събитие, хората могат да схванат доста за себе си, да преодолеят някои страхове и да усетят напълно различен вид преживяване, което без наша помощ доста мъчно ще изпитат. Нужна е професионална подготовка и екипировка.”,разказва Яни Макулев от пещерен Клуб Хеликтит, който дружно с екипа си приготвя оборудванията за събитието в неделя.
Изпитанията от многобоя ще минават благодарение на професионални инструктори и при взети всички ограничения за сигурност и са подобаващи за възрастни и за деца над 12 години.
„ Сигурността на участниците в събитието е обезпечена неведнъж.Има хора, които явно ги е боязън, само че те ни се доверяват, тъй като когато обясниш на индивида метода по който се структурира оборудването и неговата издръжливост, те схващат, че в действителност единствено наподобява рисково, само че е изцяло преодолимо и рисковото преживяване си заслужава. Всичкият инвентар, системи и екипировка са стандартизирани по алпийската система UIAA, т.е. там има стандарти, които дават отговор на якостни индикатори. Цялата екипировка, която ние употребяваме, е предопределена за спелеология или за алпинизъм. “, добавя Яни.
Водещ на събитието ще е артистът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео.
Освен заредени с доста позитивни страсти, двама късметлии от посетителите ще си тръгнат и с рисков подарък – ваучер за рафтинг,предоставен от Адвенчър Нет.
Входът за събитието е свободен, всички занимания и атракции са безвъзмездни.
Целта на самодейността е по атрактивен метод да се заинтригуват поданици и посетители на Община Мездра към деен спорт и занимания навън, да се покаже хубостта, културната история и опциите за отдих и туризъм в региона.
Организатор на „ Приключенски Многобой – Мездра 2018 “ е Уайлдан ЕООД. Събитието се реализира с финансовата и институционална поддръжка на община Мездра и с общителното подпомагане на пещерен Клуб Хеликтит. Медийни сътрудници са: Дарик радио, Bulgaria On Air, Espresso News, Peika.bg, Drugitesportove.com и Ranica.bg.
Поредицата рискови мероприятия на „ Приключенски Екстрийм Тур “ продължава, като единствено седмица след „ Приключенски многобой – Мездра 2018 “, в град София ще се организира фестивал на различния спорт и връзки „ NetWorkMe 2018 “ (6-7 юли, Езерото в кв. Дружба). Финалната дестинация на тура ще е на21 юли, Вазова Екопътека, Свогес„ Екстрийм Арт – Своге 2018 “.
Събитието е по отношение на честването на петия рожден ден на Археологически комплекс „ Калето “ – Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР