Платна в различни размери и стилова техника оформят експозицията Улични

...
Платна в различни размери и стилова техника оформят експозицията Улични
Коментари Харесай

Млад художник в ГХГ

Платна в разнообразни размери и стилова техника оформят експозицията „ Улични пастири ” на Константин Константинов. Тя ще бъде открита на 4 ноември от 18.00 часа в Залите за краткотрайни експозиции на Градската художествена изложба – Пловдив, ул. „ Княз Александър I ” № 15.

Известният художник осъществя изложбата в огромна креативна цялост. Над 50 картини заемат галерийното пространство, отразявайки най-новите достижения на създателя. Константин работи динамично в актуалното изкуство с очебийно личен метод и начини в изобразяването.

Творбата носи самостоятелна емоционалност и дружно с това творбите от изложбата си взаимодействат в многогласие от цвят и форма, споделя живописецът. В „ Улични пастири ” той пресъздава благосъстоянието на минимализма, експресионизма, стрийт арт, които пораждат резултата от стиловата симбиоза. В случая водещо у създателя е прекосяването от жанр в жанр и по едно и също време с това да не бяга от себе си. За него всеки жанр отразява друго пространство в сетивността на художника, а комбинацията сред стиловете основава творчество.

Творчеството на Константин е мощно авангардно, безкомпромисно, безупречно изрично, без правила и ограничавания. Той размества неподвижните хоризонти, основава чувството за независимост, а фенът придобива в съзнанието си шир за безкрайност, проучва изкуството му кураторът Каролина Панаинте.

Изборът на „ Улични пастири ” за заглавие на експозицията е ново доказателство за авангардността на този създател. С това нереално мото той влиза още по-убедено и с по-ярък профил в територията на ethnologia urbana („ етнология на града ”), като комбинира фолклорни архетипи и прототипи с нововъведенията от стрийт арт.

Константин се концентрира върху играта в изкуството, оказваща доста въздействие на артистичния резултат. Често в него откриваме и елегантно хумористично наличие. То провокира фена да потърси невидими на пръв взор признаци и смисли в картините, да поддържа връзка по-задълбочено с тях и да бъде воден от скритите кодове, които се трансформират в предизвикателство за откриване и преоткриване на изобразеното.

Да  овладяваш стихията на боите, сбит е в метафора  Константин. Той непрекъснато търси преображенията на мисълта и всяка поредна негова експозиция идва като предстоящо събитие на новото. Пловдивчанинът има редица независими изложения в чужбина   – в разнообразни европейски страни, а в преди този момент и в Съединени американски щати. Реализира влиятелни експозиции у нас, доста от тях са в столични галерии, а негови картини – владеене на рейтингови колекционери.

Предстоящата огромна галерия е първа за създателя в Градската художествена изложба. С тази експозиция е самобитно влизане в центъра на изкуството на хилядолетния град, по който Константин се движи в действителното физическо пространство, а неговите „ Улични пастири ” водят из пространствата на духа!

Изложбата продължава до 24 ноември.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР