Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb Inc. заяви,

...
Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb Inc. заяви,
Коментари Харесай

Airbnb ще даде подслон на 100 000 украински бежанци

Платформата за краткосрочно отдаване чартърен на жилища Airbnb Inc. заяви, че нейното поделение с нестопанска цел " Airbnb.org "  ще предложи гратис краткотрайно жилище за до 100 000 украински бежанци. Това съобщи Ройтерс, цитирайки известие на компанията. 

Главният изпълнителен шеф на " Airbnb " Брайън Чески и ръководителят на " Airbnb.org " Джо Гебия, са изпратили писма до водачите на Полша, Румъния, Германия и Унгария, предлагайки им помощ за настаняване на украински бежанци.

След като Русия нахлу в Украйна, минимум 300 000 бежанци са влезнали в Европейския съюз. Блокът би трябвало да се приготви за още милиони, предизвестиха висши представители на Европейски Съюз и Франция.

Платформата " Airbnb ", която дава краткотраен престой по време на рецесии, ще работи в тясно съдействие с държавните управления, с цел да помогне за посрещането на потребностите във всяка от страните, в това число посредством обезпечаване на по-дългосрочен престой на бежанци.

 istock istock
Престоят ще бъде финансиран от " Airbnb " и дарителски вноски по фонда за бежанци на " Airbnb.org ", както и благодарение на наемодателите в платформата. 

Няколко други компании също предложиха поддръжка на бизнеса и потребителите в Украйна. Онлайн платформата за продажба на занаятчийски произведения " Итси " (Etsy Inc) се отхвърли от към 4 милиона $, които имаше да получава от украински търговци. 

Телекомуникационната компания " Върайзън къмюникейшънс " (Verizon Communications Inc) съобщи, че ще отстрани таксите за диалози в Украйна за някои клиенти.

Британският телеком " Върджин медия Оу Ту " (Virgin Media O2) също анулира таксите за потребление на мобилни данни в Украйна.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР