Платформата Meta - собственик на Facebook, Instagram и WhatsApp блокира

...
Платформата Meta - собственик на Facebook, Instagram и WhatsApp блокира
Коментари Харесай

Meta блокира организации, шпионирали хиляди потребители

Платформата Meta - притежател на Фейсбук, Instagram и WhatsApp блокира седем организации, които са шпионирали близо 50 000 консуматори на платформите на компанията. Това се показва в изказване, оповестено на уеб страницата на Meta.

" Блокирахме седем организации, които шпионираха хора от повече от 100 страни посредством интернет ", се споделя в известието за пресата. " Уведомихме към 50 000 души, за които считаме, че са станали жертви на тези злонамерени дейности ", гласи изказването.
Бивш управител във Facebook: Социалната мрежа ще подхранва още принуждение
Facebook (Facebook) ще подхранва още епизоди на насилствени безредици по света с метода, по който логаритмите му са основани, насърчавай...
Прочети повече
Според компанията хакерите са били основани в Китай, Индия, Израел и Северна Македония. В отговор Meta " блокира съответната инфраструктура, забрани на тези субекти да имат достъп до нейните уеб сайтове и издаде предизвестие за нарушение на сигурността на общността ”. Компанията е споделила констатациите си с откриватели в региона на сигурността, други платформи и държавни лица, с цел да могат и те да подхващат подобаващи дейности, написа БГНЕС. 

Според Meta организациите, които правят наблюдаване в киберпространството, постоянно настояват, че употребяват ресурсите си само против нарушители и терористи. В реалност шпионските офанзиви са безразборни и са ориентирани против " публицисти, дисиденти, критици на властнически режими, фамилии на опозиционери и деятели за правата на индивида ", откри изследването на компанията.

На 28 октомври 2021 година американската компания Фейсбук промени името си на Meta. Новото име, както е замислено от компанията, е продължение на определената от нея идея за " метавселена ", която ще включва освен програмен продукт, само че и устройства за добавена действителност.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР