Пластмасата е един от най-големите проблем на съвременното общество. От

...
Пластмасата е един от най-големите проблем на съвременното общество. От
Коментари Харесай

Необичайното приложение на спермата от сьомга

Пластмасата е един от най-големите проблем на актуалното общество. От една страна тя се създава от нефтохимикали, за чието произвеждане са нужни доста топлота и токсични субстанции. От друга - за разграждането ѝ са нужни епохи.

Поради тази причина от години се вършат разнообразни изследвания, с цел да се намерят подобаващи други възможности, които да са по-малко нездравословни за околната среда. Вече съществуват биоразградими пластмаси, основани от материали като водорасли и царевично нишесте. Проблемът е, че за тяхното произвеждане е нужна доста сила и мъчно се рециклират. Затова и учените не престават да търсят по-устойчиво и положително решение.

Екип от китайски откриватели е в развой на разработка на нова пластмаса от много необикновен материал - сперма на сьомга , който може да се окаже най-екологичният вид, открит до този миг.
 Снимка 555548

Суровината се получава като ДНК от с перматозоидите на рибата се комбинират с химикал от растително масло, к ойто ги свързва.По този метод се получава мек материал, прочут като хидрогел . Хидрогелът се оформя в мечтаната форма и се изсушава посредством заледяване, с цел да се отстрани влагата, пишат от. Учените към този момент са съумели да произведат чаша и части от пъзел.

Новата пластмаса се основава от къси влакна ДНК - веществото, което носи генетичен код и което образува усукваща се двойна спирална конструкция вътре в живите кафези. Въпреки че екипът от китайски учени основава суровините си от сперма от сьомга, ДНК носи генетичния код за всяко живо създание на планетата. от 2015 година сочи, че на планетата има към 50 милиарда тона ДНК, които на процедура могат да се употребяват за основаване на нова еко пластмаса.
 Австралия и за какво страната не разрешава биоразградимата пластмаса
Защо Австралия не разрешава биоразградимата пластмаса

Пластмасата не е основана, с цел да се разгражда лесно
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР