Плановете за реформи и вероятно увеличение на европейския клубен футбол

...
Плановете за реформи и вероятно увеличение на европейския клубен футбол
Коментари Харесай

Плановете за реформи на европейския футбол срещнаха опозиция в Лисабон

Плановете за промени и евентуално нарастване на европейския клубен футбол срещнаха съпротива, откакто континенталните лиги обявиха, че са „ обединени “ към отбраната на домашния футбол. Организацията на европейските лиги заявява, че ще поеме по-активна роля във въздействието на общественото мнение и оформянето на бъдещето на футбола на континента, като повтори, че почитателите избират домашните шампионати пред европейските клубни шампионати.

Междувременно, британската Висша лига, един от 35-те члена на европейските лиги, показа, че 20 клуба от Премиършип ще се борят срещу промени в календара. Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, когато бе избран отново на поста през февруари, че ще работи дружно с Асоциацията на европейските клубове, която събира 232 тима, в опит да „ оформи клубните съревнования в бъдеще “.

В отговор на Чеферин, асоциацията съобщи, че желае повече тимове да играят повече мачове в европейските шампионати. Организацията на европейските лиги, която съставлява повече от 900 клуба, в това число и „ тези, които не играят по принцип европейски футбол “, пък съобщи, че домашният футбол би трябвало да остане главен приоритет. „ Нашата основна цел е да запазим континенталните надпревари и да ги защитим при потребност “, съобщи президентът на организацията Ларс-Кристер Олсон.

„ Те са най-важни за почитателите и са доста по-важни в сравнение с интернационалните шампионати. Живеем в забавни времена. Когато стане въпрос за сериозен проблем, съм благополучен да видя, че всички лиги са обединени “, добави той. Въпреки че УЕФА едвам неотдавна стартира да разисква проектите си, Олсон сподели, че е значимо необятната общност да е осведомена със случая. „ Трябва да уведомим хората по отношение на гледната точка на европейските лиги – освен на притежателите, само че и на почитателите и необятната общност, с цел да може всички да са осведомени с нашите проекти за континенталните надпревари “, добави той.

Той сподели още, че последните 10 години са били отрицателни за домашните шампионати, откакто приходите от европейските клубни съревнования са нараснали разликите сред най-богатите клубове и останалите. Висшата лига съобщи в свое изказване, че има „ обилни опасения “ по отношение на проектите за смяна на формата и квалификационния аршин за европейските шампионати.

„ Всички клубове единомислещо се съгласиха, че е недопустимо от страна на УЕФА да основава проекти, които ще трансформират структурите, календара и конкурентноспособността на домашното състезание и ще продължат да работят, с цел да защитят Висшата лига “, се споделя в него. „ Имаме фантастична композиция от конкурентен футбол и отдадени последователи, които ще пазиме безотказно “, се продължи в него. Премиършип добави, че ще обезпечи, че „ УЕФА ще разбере значимостта на това и тяхното обвързване да поддържат здравето и устойчивостта на домашния клубен футбол “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР