Плановете на НАТО да координира доставките на оръжия за Киев

...
Плановете на НАТО да координира доставките на оръжия за Киев
Коментари Харесай

Захарова: Плановете на НАТО да достави оръжия на Киев показват пряко участие в конфликта

Плановете на НАТО да координира доставките на оръжия за Киев демонстрират директното присъединяване на Алианса в спора. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова за украинската рецесия, оповестиха съветски медии.

" Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи удивително изказване. Той даде да се разбере, че в този момент въпросите за разпределяне на военна помощ на Киев ще се разискват освен във формата Рамщайн, само че и на съвещанията на Съвета Украйна-НАТО ", уточни дипломатът.

„ С други думи, в изискванията на усложнения с разпределението й от Съединени американски щати и Европейски Съюз, алиансът всъщност има намерение да поеме ролята на координатор на доставките на оръжия за режима на Зеленски. Оказва се, че НАТО намерено приказва за своито директно присъединяване в спора “.

Захарова означи, че на 14 февруари в централата на НАТО в Брюксел се организира 19-то съвещание на контактната група по защитата на Украйна във формат Рамщайн. 

" В резултат на това украинският министър на защитата Рустем Умеров разгласи началото на работата на " обединението за противовъздушна защита ", водена от Германия, Франция и Съединените щати, към която се причислиха 15 страни. 20 страни се причислиха към " обединението за разминиране ", напомни формалният представител на съветското външно министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР