Планираното изстрелване на мисия, която ще отведе трима американски астронавти

...
Планираното изстрелване на мисия, която ще отведе трима американски астронавти
Коментари Харесай

Изстрелването на SpaceX с екипаж до МКС отново закъснява заради метеорологичните условия

Планираното изстрелване на задача, която ще води трима американски астронавти и един съветски космонавт до Международната галактическа станция, беше отсрочено заради неприятното време, съобщи Агенция Франс Прес.


SpaceX заяви, че изстрелването е било отсрочено, а НАСА съобщи, че в този момент организацията ще избере неделя в 22:53 ч. (03:53 ч. по Гринуич в понеделник) за изстрелване.

Корабът Crew Dragon на SpaceX, наименуван Endeavour, би трябвало да изведе четиримата на върха на ракета Falcon 9 от галактическия център Кенеди във Флорида.

Часове преди плануваното за събота вечер изстрелване SpaceX разгласява в уеб страницата X известие, че " мощни ветрове " са наложили отлагането.

Това е следващото отсрочване на изстрелването, което в началото беше планувано за 22 февруари.

SpaceX на Елон Мъск дава услуги за изстрелване на астронавти за НАСА от 2020 година в границите на програмата на НАСА за търговски екипаж, до момента в който конкурентната стратегия на Boeing към момента не е стартирала.

Матю Доминик, който управлява задачата " Крю-8 ", прави първия си галактически полет, както и колежката му американка Жанет Епс. Това ще бъде първият полет и за руснака Александър Гребенкин.

Лекарят Майкъл Барат ще посети МКС за трети път. Първите два случая са били на борда на галактически совалки, чието потребление беше прекратено през 2011 година

Космосът остава рядка област на съдействие сред Съединени американски щати и Русия след съветската инвазия в Украйна през 2022 година

Джоел Монталбано, началник на програмата на Международната галактическа станция на НАСА, съобщи пред кореспонденти, че Съединени американски щати наблюдават от близко " дребен теч " от съветската страна на изследователската платформа, който е последният от няколкото скорошни казуса от съветска страна.

В момента е затворен люк, с цел да се изолира течът от останалата част на МКС. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР