Планираната световна регулация на криптоактивите като форма на хазарт поставя

...
Планираната световна регулация на криптоактивите като форма на хазарт поставя
Коментари Харесай

Криптовалутите, регулирани като хазарт? Една страна в Европа е твърдо против

Планираната международна регулация на криптоактивите като форма на хазарт слага една единствена страна в Европа в несъгласие със международните регулатори и тези на Европейския съюз. Става дума за Англия, която застава твърдо срещу.

Въпреки това, решението на Острова няма да понижи рисковете в бранша, разяснява английският министър на финансите Андрю Грифит, представен от Reuters.

Парламентарната комисия по въпросите на финансите съобщи в отчет през май, че биткойн, етер и други " необезпечени " криптовалути следва да бъдат контролирани като
хазарт поради забележителните опасности, които основават за потребителите.
 Подготвя се световна регулация на крипто пазара
Подготвя се световна регулация на крипто пазара

Инициативата е на световния орган на комисиите по скъпи бумаги

Законодателите се притесняват, че третирането на бранша като финансова услуга ще накара потребителите да мислят, че той е по-сигурен, в сравнение с е, като английските регулатори предизвестяват вложителите, че могат да изгубят всичките си пари.

Министерството на финансите " изрично не се съгласява " с рекомендацията да се контролира търговията на дребно и капиталовата активност в необезпечени криптоактиви като
хазарт, а не като финансова услуга, съобщи Грифит в отговор на отчета на комисията.

Регулацията за
хазарта евентуално няма да се оправи с рисковете от срутва на криптоборсата FTX, акцентира Грифит. Тя също по този начин би била в цялостно несъгласие с световно признатите рекомендации от международните органи за установяване на стандарти, в това число

Международната организация на комисиите по скъпи бумаги (IOSCO) и Съветът за финансова непоклатимост (FSB) на Г-20 с присъединяване на националните регулатори, добави той.

IOSCO предложи първия в света набор от правила за криптосектора през май, а FSB я последва с спомагателни стандарти.

Очаква се наредбите, регулиращи крипто бранша в Европейски Съюз, да бъдат въведени от 2024 година. Окончателното приемане на новите правила ще бъде допустимо, откакто Европейският парламент издаде своето консултативно мнение.

Англия обаче има упоритостта да се трансформира в световен център за криптовалути и обвързваните с тях блокчейн технологии и към този момент работи по правила за бранша, разясняват специалисти.
 Долар, подсилен с Биткойн: Ето кой предлага тази ексцентричната концепция
Долар, подсилен с Биткойн: Ето кой предлага тази ексцентричната концепция

Възможно ли е това и до какво би довело?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР