„Планираме посещение в Молдова, за да орган8изираме евакуация на бесарабски

...
„Планираме посещение в Молдова, за да орган8изираме евакуация на бесарабски
Коментари Харесай

Генчовска: Планираме евакуация на българи от Украйна, избягали в Молдова

„ Планираме посещаване в Молдова, с цел да орган8изираме евакуация на бесарабски българи (избягали от Украйна), които желаят да дойдат у нас “, заяви външният министър Теодора Генчовска на срещата си с нашия дипломат в Киев Костадин Коджабашев и консулът ни в Одеса Светослав Иванов.

Тримата разискаха извършената до момента интервенция по изтегляне на нашите сънародници от Украйна. Министър Генчовска даде висока оценка на работата на нашите дипломати.
„ До момента към 1000 български жители са евакуирани от територията на Украйна, с изключение на с рейсовете и с влаковите композиции. Нашето посолство и консулство бяха последните останали в Киев и Одеса и помогнаха за евакуацията и на непознати жители “, уточни външният министър.
Ще продължат работа автобусните линии за евакуация на бесарабски българи от границата на Украйна с Румъния и Молдова.

При визитата си в Молдова външният министър ще изтегля 40 наши сънародници, които са изявили предпочитание с това.
Досега 170 000 лв. са разноските по евакуацията, като те включват единствено превозването до нашата граница, откъдето са поемани от структури, финансирани от Министерски съвет.
Разходите за евакуацията ще продължат да се усилват поради ескалацията на военните дейности и филантропичната рецесия в Украйна, означи Генчовска.

Що се отнася до включването ни от Кремъл в лист с вражески страни на Русия, Генчовска съобщи, че то ще бъде разисквано на Министерски съвет и ще бъде призната позиция.

"Създадена е добра организация за евакуация, продължаваме да евакуираме българи, както и непознати жители от Украйна. До момента към 1000 български жители са евакуирани от територията на Украйна, с изключение на с рейсовете и с влаковите композиции ", съобщи на брифинг на Министерството на външните работи министър Теодора Генчовска.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР