Последната спирка на линия номер 9 е особено рисково място

...
Последната спирка на линия номер 9 е особено рисково място
Коментари Харесай

14 стрелби срещу автобуси в Пловдив за пет месеца

Последната спирка на линия номер 9 е изключително рисково място за водачите на градския превоз в Пловдив. На това място от време на време рейсовете се трансформират в цел за пукотевица.

" Това ще е един и същи човек….явно е индивида не добре душевен и да му се постанова глоба, индивида му става хубаво, спре рейс и му става цел ", счита Бисер Велизаров – водач на рейса.

Поредният случай, за благополучие, се размина без потърпевши. Секунди откакто и последните две пътнички слизат от рейса, водачът чува по какъв начин стъклото от лявата страна зад седалката му се напуква от изстрел.

" Отворих задна врата и те слязоха и чувам една стрелба, крещя да не е паднало нещо вътре, виждам - стъклото е пукнато на паяжина, значи някой е стрелял насреща от блока ", споделя пред Българска национална телевизия Бисер Велизаров – водач на рейса.

Шофьорите обмислят към този момент да не стопират на тази спирка, тъй като се опасяват, че при идващия случай някой съществено може да пострада.

" Това не е просто вандалска демонстрация, това е закононарушение. Ще разгледаме опцията с сътрудниците. Разбрах, че водачите са поискали и там да има сложени камери с оглед тяхната сигурност ", сподели пред Българска национална телевизия Савина Петкова, зам.-кмет по превоза в Пловдив.

За по-малко от месец по същия рейс се стреля за повторно, обявиха от компанията транспортьор.

" Тази година имаме към 6 случая. Миналата година може би към 8-10. Ще създадат краткотрайна спирка другаде, където да обръщат и хората да вървят там пешком ", сподели Костадин Тотков, фирмата-превозвач.

За благополучие, случаите се разминават без потърпевши хора, само че вредите за превозвачите са големи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР