Планът за възстановяване и устойчивост“, който се организира от медия

...
Планът за възстановяване и устойчивост“, който се организира от медия
Коментари Харесай

Областният управител Ралица Манолова участва в международен форум „Инвестиционните проекти

Планът за възобновяване и устойчивост“, който се провежда от медия „Стандарт“ в партньорство с Министерство на районното развиване и благоустройството, Камарата на строителите, Камарата на архитектите и вестник „Строител“.

Европейски сътрудник на форума е евродепутатът Искра Михайлова, зам. ръководител на групата  „Обнови Европа“ в Екологичен потенциал.

Форумът е първият за годината интернационален стопански конгрес част от националната акция „Да! На българската зелена икономика“ и се организира в поддръжка на българските строителни бизнесмени и общините, изправени пред провокациите на войната в Украйна и следствията от нея. Той има за цел да ориентира строителите, архитектите и локалната власт за новите благоприятни условия, които дава проектът за възобновяване и резистентност. Това беше акцент в изявлението на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов при разкриване на форума, който направи обстоен преглед на опциите, които дава икономическата промяна у нас в подтекста на Плана за възобновяване и резистентност и за какви капиталови планове да се приготвят – бизнесът и общините. Малко по – късно вицепремиерът се включи в полемика, в която бяха разисквани настоящите проблеми, свързани със строителния отрасъл. Като специфичен посетител на форума се включи вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова, която показа планове и опциите за финансирането им. Приоритет е устойчивата градска подвижност и зелената градска регенерация. Очаква се да бъдат създадени планове за декарбонизация на градовете и проекти за реализация. Павлова осведоми за основания градски кръгообразен център за продан на запаси, който е ориентиран към реализация на кръгова стопанска система.

Целта на дискусионните панели е да ориентира строителите, архитектите и представителите на локалната власт за новите благоприятни условия, които дава реализацията на Плана за възобновяване и резистентност и Програмата за развиване на районите. В рамките на полемиката беше разисквано и насърчаването на съдействието сред районите, като в акцентите е и Планът за инфраструктура, чиято цел е да сътвори по-добра съгласуваност сред районите и по-конкурентноспособна стопанска система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР