Планът за възстановяване буксува, защото у нас няма съдебна реформа.Планът

...
Планът за възстановяване буксува, защото у нас няма съдебна реформа.Планът
Коментари Харесай

Рухна опорката, че Брюксел не дава пари заради главния прокурор: Фон дер Лайен подмина въпроса

Планът за възобновяване буксува, тъй като у нас няма правосъдна промяна.

Планът за възобновяване не се подписва поради основния прокурор Иван Гешев.

Планът за възобновяване към момента се бави, тъй като няма промяна в КПКОНПИ.

Тези опорки и още други сходни ни бяха втълпяване месеци наред от Кирил Петков и държавното управление му. От заран до вечер медиите разпространяваха опорките на четворната коалиция, че надали не Иван Гешев е единствената бариера пред това Планът за възобновяване да не бъде подписан от Европейската комисия.

Днес всички тези опорки на Кирил Петков и присъдружните му рухнаха с цялостна мощ. Планът за възобновяване получи зелена светлина и стана пределно ясно, че на никое място не е имало изискване за премахването на основния прокурор Иван Гешев, минимум пък да се закрива спецправосъдието.

Днес Урсула фон дер Лайен изобщо не пожела да разяснява сходни въпроси. Единственото, което съобщи е, че с цел да има промени всяка една сфера би трябвало да бъде проверявана и отчетна, без значение за коя става въпрос.

Председателят на Европейската комисия изобщо не разяснява и въпроса за спецправосъдието и дали това по някакъв метод е обвързано с Плана за възобновяване. Това е явен знак, че Европейски Съюз в никакъв случай не е имала сходни претенции от нас. Стана ясно още, че Европейски Съюз и Европейска комисия в никакъв случай не са желали от нас промяна на основния прокурор. Стана пределно ясно, че основният прокурор Иван Гешев не е никаква бариера към това страната ни да получи милиардите от Европа. Единственото изискване, което за това Плана за възобновяване да бъде подписан е промяна в част енергетика и закриване на Маришкия басейн. Именно през днешния ден Урсула фон дер Лайен удостовери и новината, че във въпросния документ страната ни е поела като ангажимент до 2025 да закрие въглищните централи и да се премине към зелена сила.

Само с няколко фрази през днешния ден Урсула фон дер Лайен освен разруши опорките против Иван Гешев и спецправосъдието, само че даде ясно да се разбере, че държавното управление на Петков е поело ангажимент да затваря въглищните централи. Това е било изискването за сключване и Четворната коалиция се е съгласила с това, колкото и Петкков да ни убеждава, че е избавил Марица Изток и въглищните централи. Всъщност не е избавил нищо и парите от Европа ще спрат единствено след няколко години, в случай че страната ни не ги закрие. Това сигурно няма нищо общо със правосъдна промяна, каквато у нас не се прави от години, а единствено се приказва за отчетност на основен прокурор, каквато има и през днешния ден. Иван Гешев единствено за последната година е изслушван най-малко 10 пъти, давал е цялостна изясненост за работата на прокуратурата и неговата активност. Механизмът върху България беше свален точно с помощта на положителната работа на спецправосъдието у нас. Именно по тази причина и Урсула фон дер Лайен не съобщи, че има изискване от страна на Европейска комисия или Европейски Съюз те да бъдат закрити.

Неистините изречени, от Кирил Петков и присъдружните му във връзка с основния прокурор и спецправосъдието, не престават да се натрупат, а описът става все по-дълъг. Трябваше у нас да пристигна Урсула фон дер Лайен, с цел да разбие опорките на държавното управление, както го направиха от Американското посолство за меморандума с „ Gemcorp “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР