Планът на канцлера Ангела Меркел да включи други държави от

...
Планът на канцлера Ангела Меркел да включи други държави от
Коментари Харесай

Облаците над Меркел се сгъстяват

Планът на канцлера Ангела Меркел да включи други страни от Европейски Съюз за приемане на мигранти, с цел да могат немските граници да останат отворени, не би трябвало да бъде за сметка на немския поданик.

Това съобщи Маркус Фербер, водещ представител на партията съдружник на Меркел - Християнсоциалния съюз, съобщи DРА.

"Страхуваме се да не би Ангела Меркел да стартира да върви из Европа с чековата брошура ", сподели в изявление за медийната група РНД Фербер, който е европейски народен представител от Германия. "За решение на бежанския въпрос са й нужни Гърция и Италия ".

Меркел одобри края на юни като краен период - даден й от нейния министър на вътрешните работи и водач на ХСС Хорст Зеехофер - да откри решение в съдействие с други страни от Европейски Съюз за справяне с противозаконната миграция.



Зеехофер заплашва, в случай че тя се провали, да затвори границите на Германия за някои групи мигранти.
Меркел се стреми към двустранни съглашения, съгласно които други страни членки на Европейски Съюз да одобряват назад въз основа на Дъблинския правилник мигранти, искащи да влязат в ъв Федералната република.

На пресконфернеция по-рано през седмицата Меркел съобщи, че в случай че склонят да одобряват назад мигранти, ще предложи на страните помощ посредством съглашения, сходни на това на Турция с Европейски Съюз за бежанците.



В неделя в Брюксел се събират държавните управления на Германия, Австрия, Италия, Франция и други членки на Европейски Съюз, на изключителна среща по въпроса за реформиране на разпоредбите на съюза за даване на леговище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР