План на малтийското правителство да позволи на 16-годишни младежи да

...
План на малтийското правителство да позволи на 16-годишни младежи да
Коментари Харесай

Малта разрешава на 16-годишните да стават кметове

План на малтийското държавно управление да разреши на 16-годишни младежи да служат като кметове провокираха насмешки, отвращение и малко забележима поддръжка на средиземноморския остров, предава Ройтерс.

Намеренията бяха оповестени в сряда от министъра от локалното държавно управление Оуен Боничи. Избирателният закон към този момент разрешава на претенденти на възраст от 16 години да вземат участие в изборите за локални препоръки, само че кметовете до момента трябваше да са най-малко на 18 години.

Малта, която има най-малкото население измежду страните от Европейския съюз, ще стане първата, която ще разреши младежи на възраст 16 или 17 години да служат като кметове и заместник-кметове , сподели Боничи пред кореспонденти.

" Това отразява нашето доверие в младежите ", сподели той и добави, че в последна сметка гласоподавателите вземат решение кой ще оглави техния град или село.

Малта има 68 локални съвета, като най-големият сплотява към 30 000 души. Те дават отговор за събирането на отпадъците и имат лимитирани функции в публичния ред, планирането и поддръжката на пътищата.

Онлайн анкета на Times of Malta, оповестена незабавно след оповестяването на препоръчаните промени, сподели, че 97% от респондентите са срещу проекта, който беше необятно осмиван във " Facebook " и във форумите в мрежата

" Става по този начин, че 16-годишен кмет би могъл да подписа брак, само че той се нуждае от разрешението на родителите си, с цел да се ожени на тази възраст ", гласи едно известие.

Съгласно малтийското законодателство, човек би трябвало да е на 18 години, с цел да се ожени, само че 16- или 17-годишен може да се ожени със единодушието на родителите или с позволение на съда.

" Заседанието на съвета се забави, до момента в който кметът чака майка му да го закара до офиса ",пише в различен коментатор. Младежите в Малта не могат да имат шофьорска брошура преди да навършат 18 години.

Боничи сподели, че е почнал политическия си живот на 20 години и тогава хората смятаха това за необичайно.

" През последните няколко години станахме очевидци на младежи, на които беше обещано освен правото да гласоподават на 16 години, само че и да вземат участие в избори за локални управляващи. Сега им даваме правото да бъдат избирани за кметове. "
 И Малта обмисля да позволи абортите
И Малта обмисля да позволи абортите

Европейски Съюз трансформира политиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР