Пламен Янев. Снимка: Искра.бг Емоциите явно замъгляват здравия разум!“ Така

...
Пламен Янев. Снимка: Искра.бг Емоциите явно замъгляват здравия разум!“ Така
Коментари Харесай

Пламен Янев за адресните регистрации: Емоциите явно замъгляват здравия разум!

Пламен Янев. Снимка: Искра.бг

„ Емоциите очевидно замъгляват здравия разсъдък! “

Така с едно изречение регионалният шеф на област Бургас Пламен Янев разказа обстановката с адресните регистрации и инспекциите, които бяха подхванати. Това провокира остра реакция от страна на общината

Янев изясни, че инспекциите са били подхванати по заповед на министър-председателя на Република България , която е била издадена преди локалните избори . Освен това комисиите, извършващи самите инспекции, се назначават със заповед на съответните кметове. Тоест, самите инспекции нямат нищо общо нито с идните парламентарни, нито с европейските избори. И още по-важното – нямат нищо общо с правилото на уседналост

Янев разкри също по този начин, че са проверявани адреси, на които са регистрирани повече от 6-7 души. Оказва се, че те са 4700 . Освен това излиза наяве, че до момента инспекциите постоянно са били по сигнал. Периодични такива не са били осъществявани. 

Областният шеф също изясни, че има случаи, в които нарушавания не са били установявани и даде образец с адрес, посочен като къща, където са регистрирани 20 души , а в действителност се оказва, че това е кооперация. 

„ Не виждам никаква сензация в това с изключение на, че работата е доста сложна и по тази причина се е работило единствено по сигнали. Няма нищо общо с локални или евроизбори “ , акцентира още Пламен Янев. 

Той приказва и за инспекциите за къмпингуването, като стана ясно, че те ще започват идващия петък – 12 април

„ С оглед на желанието ни тази активност да покаже превантивност авансово ще разгласяваме всички имоти, където ще се правят инспекциите, техния статут – дали са плаж, горски фонд, земеделска земя. Ще посочим и гратис приложение, с което всеки един жител може с огромна акуратност да дефинира къде се намира и къде може да къмпингува. Нашето предпочитание не е да постановяваме санкции и да влизаме в спор. Нашето предпочитание е последователно да преминем към законосъобразно и природосъобразно къмпингуване. Не сме сигурни дали ще има разпоредба за дивото къмпингуване “ , изясни регионалният шеф. И добави:

„ Първите 2 седмици ще бъдем на плаж „ Бонус “, където ще бъдат тествани всички терени. Ще бъдат дадени всевъзможни наставления. От държавното горско стопанство към този момент са почнали тези начинания. Навсякъде ще се ползват законовите все още ограничения. Продължаваме да одобряваме заявки за терени, които да бъдат включени в наредбата. Това, което желая да подчертая е, че по-късно най-вероятно ще се прехвърлим на Ченгене скеле. Там имаме сигнал с доста фотоси. “

Започнали са и срещите за идния летен сезон . Пламен Янев увери, че ремонтните действия ще бъдат завършени преди неговото пускане. Срещи се организират с кметове и с ОДМВР. 

Актуализация на изборните описи: ​В Бургаска област инспекциите на адресните регистрации не са спирали

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР