Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по

...
Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по
Коментари Харесай

Пламен Константинов поема отново националния отбор по волейбол

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия народен тим по волейбол, това реши на свое съвещание Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, който през днешния ден се събра в офиса на централата, с цел да гласоподава кой да наследи подалия оставка Николай Желязков.

Другите претенденти за поста бяха Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани.

Пламен Константинов застава за повторно отпред на държавния ни отбор след 2014 година. С него реализира IX място на Световното състезание през 2018 година Изпълнява функционалностите до края на шампионата, когато изтича договорът му. Оценен е от Българската федерация по волейбол като най-хубавият треньор на тима.

ВИЗИТКА:

Започва кариерата си в „ Левски “ (София) през 1986 година. Играе в Гърция дълги години – състезател на „ ПАОК “ (Солун), „ Арис “ (Солун), „ Орестиада “, „ Ираклис “ (Солун), „ Олимпиакос “ (Пирея), „ Панатинайкос “. Играе във френския „ Тур “ дружно със съотборника си от националния тим Владимир Николов. Отива да играе за италианския „ Монтекиари “, преди да подпише за 1+1 година с полския клуб „ Ястржебски “ (Вигел). Поляците купуват Константинов за 500 000 полски злоти, или 121 360 евро. Пламен Константинов се трансформира в най-скъпия волейболист на България, откакто минава от „ Ястржебски “ в съветския „ Газпром “ за 600 000 евро. [1] Последно се състезава за гръцкия „ Ираклис “ през сезон 2008/2009 година

Определян е два пъти за най-хубав волейболист на Гърция. Печелил е 6 национални шампионата – с „ Арис “, „ Ираклис “, „ Олимпиакос “, „ Панатинайкос “, „ Славия “ и „ Левски “. Бивш капитан на българския народен тим по волейбол (2005 – 2009). Участва на ОИ `96, както и на тези през 2008 година, има 3 участия на международни шампионати, 6 на европейски и 11 в Световната лига. На 22 юли 2009 година се отхвърля от националния тим, откакто не е включен в тима за международните квалификации и европейското състезание в Турция. След това взема решение да постави завършек на кариерата си като играч. [

2010 – 2011 година е старши треньор на „ Зираатбанк “ (Анкара), с който печели суперкупата на Турция и второто място в шампионата. Отборът му е отхвърлен от ЦСКА в европейските клубни шампионати след златен гейм.

2011 – 2012 година e старши треньор на „ Газпром-Югра “ (Сургут, Русия).

От 2012 година поема състава на „ Губерния “ (Новгород, Русия), който е в суперлигата едвам за втори сезон. През сезона печели 13 следващи победи и стига до 4 място.

През 2013 – 2014 година „ Губерния “ взе участие в шампионата за Купата на Европейската конфедерация, където стига до край, изгубен със златен гейм.

На 8 юли 2014 година приема позицията на селекционер на мъжкия народен тим по волейбол на България. С него реализира IX място на Световното състезание през 2018 година Изпълнява функционалностите до края на шампионата, когато изтича договорът му. Оценен е от Българската федерация по волейбол като най-хубавият треньор на тима.

През 2016 година Константинов поема и съветския „ Локомотив “ (Новосибирск), с който печели бронзовите медали в шампионата на Русия.

През 2020 година става първенец с Локомотив (Новосибирск).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР