Пламен Камбуров ще се състезава в българския национален шампионат по

...
Пламен Камбуров ще се състезава в българския национален шампионат по
Коментари Харесай

Камбуров ще се състезава само в планинския шампионат, спира с пистите

Пламен Камбуров ще се състезава в българския народен шампионат по планинско нанагорнище през сезон 2019. Първенството се състои от шест кръга, първият от които ще организира този уикенд (6-7 април) – Мемориал Валерий Великов в Шумен. Камбуров ще се състезава в Категория 3 за коли от 3500 до 6500 куб. см. с Skoda Fabia.

" Спирам с пистовия шампионат и се трансферирам в планинския. Не тъй като ми се желае, а поради случилото се предходната година ", съобщи първенецът на затворен маршрут за 2015 и 2016 година " Нередностите в разпоредбите, на трасето, в спортния арбитражен съд, както и честите промени в правилника водят до отлив на участници. Бих се върнал в пистовото състезание, в случай че разпоредбите са ясни и обективни за всички ", добави той.

" Моят автомобил не е подготвен за планинския шампионат. Skoda-та е взета от чешкия тим, един от главните водачи в европейския планински шампионат. Преди надпреварата ще създадем проби, след които мога да кажа освен това за упованията си. Искам да се състезавам с автомобил на европейско равнище, с цел да бъда задоволително конкурентен ", сподели още той.

В събота (6 април) ще се организира техническият обзор, както и трите подготвителни манша от първия кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище. Състезателните стадии – също три – са в неделя от 11 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР